Said el Belhamadi wint 'Lekker Anders'

Said el Belhamadi wint 'Lekker Anders'

Said el Belhamadi , werkzaam bij HMS Host Schiphol, heeft woensdag 13 januari op de Horecava de vakwedstrijd Lekkerste Broodje Anders gewonnen. 'Ik ben zo blij en trots', aldus El Belhamadi.

De deelnemers hebben een verstandelijke beperking en combineren werken en leren in de horeca. El Belhamadi won met zijn ‘Bread geeft je vleugels’,een broodje met kipfilet, cashewnoten en paprika. ‘Een verrassend, lekkere combinatie’, concludeerde de jury. De winnaar - die de prijs in ontvangst nam uit handen van KHN-directeur Rob Bongenaar- vertelde voor de naam te hebben gekozen omdat: ‘Brood je vleugels geeft en om de vliegtuigen, omdat ik op Schiphol werk.’ Hij liet met zijn broodje dertien tegenstanders achter zich. ‘Ik ben heel trots en blij’, zei El Belhamadi achteraf. ‘Ik heb veel geoefend. Dit is de eerste keer dat ik een prijs win. De beker krijgt thuis een speciaal plekje.’

Tweede en derde prijs

De tweede prijs ging naar Coen van Oeveren. Hij presenteerde de jury zijn ‘100% Koen’, een broodje met kaas, spek, tomaat en ui. ‘Veel ingrediënten die perfect bij elkaar passen’, noteerde de jury. Chin Dong van Yi kreeg de derde prijs voor zijn broodje ‘Zalm Ding Dong’. ‘Prachtig gepresenteerd met roosjes van zalm'. Van Oeveren en Van Yi zijn tevens werkzaam bij HMS Host Schiphol. De overige deelnemers gingen niet met lege handen naar huis, maar ontvingen een beker van de sponsors.

> Bekijk hier een sfeerverslag van de wedstrijd Lekker Anders