Snckbr: 'gezond eten en drinken met een knipoog naar de snackbar'

Snckbr: 'gezond eten en drinken met een knipoog naar de snackbar'

Aan de Van Woustraat in Amsterdam opent binnenkort Snckbr. 'Het is meer dan een gezonde snackbar, het is een bar, brasserie, maar ook een restaurant waar een driegangenmenu wordt geserveerd met een knipoog naar een snackbar', aldus de initiatiefnemers.

Plan is dat Snckbr in februari de deuren heeft geopend. De horecagelegenheid vermeldt exact hoeveel calorieën een gerecht bevat. 'Niet om de les te lezen, maar zodat iedereen zelf een goed afgewogen beslissing kan maken welke craving waarmee gestild gaat worden', melden de vier ondernemers Melle Schellekens, Allon Kijl, Marco van Velthooven en Sander de Klerk die achter het nieuwe concept zitten. Zo bevat de volkoren pita met shoarma van magere kip 220 calorieën. Dit in tegenstelling tot een normaal broodje shoarma dat ruim de dubbele hoeveelheid calorieën bevat.

Smoothies en wijn

De bar van Snckbr serveert verse smoothies van groente of fruit,  koffie, thee en verse salades. Maar ook lichte cocktails, spritzers, en biologische wijnen met enkel natuurlijk sulfaten. Dit gecombineerd met snacks als gegrilde pulpo, edamame of spinaziericottaburgers. 'Wie overdag achter zijn laptop een gepocheerd eitje met gerookte ribeye of veggie spaghetti verslindt, schuift ’s avond aan voor een drankje met groentechips in de bar. Koffie- en cocktailingrediënten staan hier gemoedelijk naast elkaar, en de brasserie loopt naadloos over in een cafetaria met automatiek voor snelle snacks.'