nieuws

Restaurant Simple verkast naar Pastoefabriek Utrecht

Restaurant 1790

Na een aantal succesvolle jaren op de Lange Nieuwstraat verhuist restaurant Simple naar een nieuwe locatie: de oude Pastoefabriek in Utrecht.

Restaurant Simple verkast naar Pastoefabriek Utrecht

Op de Lange Nieuwstraat is er onvoldoende ruimte om te groeien voor Simple, zo laten de initiatiefnemers weten. De nieuwe locatie ligt in de wijk Rotsoord, een in ontwikkeling zijnde wijk met parkeermogelijkheden voor de deur en terras aan de Vaartsche Rijn.

Ketelhuis

In het oude Ketelhuis (anno 1969) waar men vroeger de stroom opwekte voor de gehele fabriek zal Simple vanaf het eerste kwartaal van 2017 haar deuren openen. Binnen zal er plek zijn voor 50 personen met een terras aan het water van de Vaartsche Rijn. De ruimte zal zo origineel mogelijk gelaten worden. Zo blijven leidingen, takels en de stoomketel zichtbaar.

Zicht op Vaartsche Rijn

Tot begin van dit jaar was de fabriek nog volop in gebruik. Door de ruim 8 meter hoge glazen voorgevel is zicht op de schitterende Vaartsche Rijn.

Ketlhuis

Naast het Ketelhuis zal er in de oude Mallenkamer (anno 1893) mogelijkheid zijn voor besloten bijeenkomsten. Verder zullen er zich in de Pastoefabriek bedrijven uit de creatieve sector, de HKU en een café-restaurant in de oude Zagerij (anno 1927) vestigen.

Reageer op dit artikel