nieuws

Wijnmakerslunch met Philippe Cohen

Restaurant 806

Op zondag 30 oktober organiseert Restaurant Bridges, in samenwerking met Aventura Exciting Wines, een exclusieve lunch met de Bordeaux wijnen van Château Vieux Taillefer.

Wijnmakerslunch met Philippe Cohen

Na een carrière in de wijnhandel, besloot Philippe zijn passie (en zijn neus) te volgen en kocht samen met zijn vrouw Catherine in 2006 Château Vieux Taillefer. Sindsdien hebben de wijnliefhebbers het vijf hectare grootte landgoed omgetoverd tot een zeer succesvolle wijngaard, waarbij ze per jaar 30.000 flessen Saint-Emilion Grand Cru en een zeer beperkt aantal flessen exclusieve witte Saint-Emilion produceren.

Wijn voor 150 sterrenrestaurants

Catherine Cohen – de wijnmaakster van het château – werkte 15 jaar voor de beroemde familie Moueix, waaronder vele jaren bij Château Petrus. Dit leverde haar een schat aan kennis in wijngaard en wijnkelder op. Mede door haar technische vaardigheden maken ze biologische wijnen die inmiddels naar 150 Michelinsterren restaurants wereldwijd worden gedistribueerd. Tijdens de bijzondere lunch zijn deze wijnen te proeven.

Speciaal voor deze lunch is Philippe Cohen aanwezig om zijn Grand Crus toe te lichten, die tijdens de lunch bij de door Executive Chef van Bridges Andrès Delpeut gepresenteerde gerechten worden geserveerd. De lunch start om 13.30 uur met een Champagne aperitief bij de vernieuwde FoodBar in Bridges. Reserveren is verstandig: er zijn een beperkt aantal couverts beschikbaar.

Reageer op dit artikel