nieuws

Chef van De Vlindertuin* wint kookstrijd in Assen

Restaurant

Bert Jan Jipping van restaurant De Vlindertuin* van Jilt en Froukje Cazemier in Zuidlaren wint de Grand Prix EvenTTCulinair 2016. Dit is de prijs die voorheen door het leven ging als de Wynand Vogel Bokaal. Negen chefs streden maandag 15 februari tegen elkaar in de wedstrijdkeuken in de TT-hal in Assen.

Chef van De Vlindertuin* wint kookstrijd in Assen

Dit jaar alleen nog de warme klasse; de koude werd geschrapt van het wedstrijdprogramma. in het menu mochten geen soep en ijs voorkomen. Verplichte kost slakken & eitjes in de amuse. Kippenlever in het voorgerecht, kabeljauw en oester in het tussengerecht en het nagerecht grapefruit en eiwitschuim. De deelnemers waren vrij in de keuze van hun hoofdgerecht.

Volgens  juryvoorzitter Paul van Staveren had de jury een moeilijke taak omdat er op zeer hoog niveau werd gekookt en de verschillen uiterst klein waren. Bert-Jan Jipping wint 5.000 euro. Jipping werkt negen jaar voor De Vlindertuin.

 Wynand Vogel verbindt zijn naam niet langer aan deze wedstrijd vanwege onenigheid met de organisatie. 

De deelnemers naast Bert-Jan Jipping:

Emiel Kwekkeboom Restaurant La Rive* Amsterdam
Jeroen Brouwer Restaurant De Loohoeve Schoonloo
Gert van der Heiden Restaurant Het Roode Koper* Leuvenum
Jelle Schepers Restaurant Stones Emmen
Marco van Wijngaard Restaurant De Hoefslag* Bosch en Duin
Ronald Everts Bistro La Finca Odoorn
Martin Ruisaard Restaurant De Fuik Aalst
Roy Eijkelkamp Restaurant De Bokkedoorns** Overveen

De jury bestond uit:

Jeroen Sportel Restaurant Vive La Vie
Paul van Staveren Doortje Kookt
Ewout Eleveld Restaurant De Leest***
Steven-Klein Nijenhuis Restaurant In de Molen*
Felix Wilbrink Culinair Journalist
bij De Telegraaf
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels