nieuws

Hoe Lendl Mijnhijmer in de wijn belandde

Restaurant

Lees in de komende Misset Horeca over de verhalen en favoriete wijnen van de mannen van wijnbar van het jaar Bouzy, award winnaars ad Bibendum en Lendl Mijnhijmer, de beste wijnproever van de wereld.

Hoe Lendl Mijnhijmer in de wijn belandde

Komende Misset Horeca staat in het teken van wijn. In dit nummer de verhalen achter de successen van Bouzy, ad Bibendum en Lendl Minhijmer

Het succes van ad Bibedum, het bedrijf van de broers Monard die afgelopen januari op de Wine Professional werden bekroond met de Diamond Award, begon in Nederland;

‘Meneer Helder is  vanaf begin een echte ambassadeur voor ons geweest, hij heeft actief een aantal collega-chefs gebeld en was heel positief over ons, zo hadden we in Nederland een mooie start’

Martijn Verbruggen en Stefan Verleer vertellen over hoe zij Bouzy zijn gestart, dit jaar door Winelife gekozen tot beste wijnbar van Nederland;

‘We willen een toegankelijke wijnbar zijn. Dus geen dichte deur tot ver in de middag, je kunt hier gewoon om 12 uur binnenlopen voor een koffie of lunch maar natuurlijk ook direct een glaasje champagne drinken.’

Lendl Mijnhijmer over zijn carrière in de wijn en het studeren;

‘We vonden het bij Waterproef stoer om te zeggen dat we geen sommelier hadden. Maar na een tijdje wilde ik toch wat anders doen. In het restaurant vroeg het bedienen van de gasten om steeds meer wijnkennis. Na wat uitzoeken op gebied van wijnstudie kwam ik bij de Wijnstudio terecht en heb daar tegelijk de opleiding WSET 2 en 3  gevolgd’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels