Langs de waterkant komen foodtrucks en verkooppunten te staan van Pasta Casa (pizza, pasta en antipasti), Gerard van Es (gerookte vis), BBQ Fabriq (kippendij en hamburger), Bourgondisch Lifestyle (kaasplateau), Nagoya (sushi en teppanyaki) en uiteraard Villa Westend zelf (softshell crab en speenvarken).
Pop-up-restaurant
Het pop-up-restaurant wordt dit jaar gerund door Restaurant Fris uit Haarlem. De koks laten zich inspireren door de Frans internationale keuken, maar ook culinaire interpretaties van Hollandse gerechten.
Wijntheater
In het Wijntheater, een bedoeïnentent, worden dagelijks vanaf 14.00 uur presentaties en workshops gehouden. Bezoekers kunnen hier ook terecht voor een selectie wijnen van Hans Moolenaar, de vaste leverancier van Villa Westend én partner van het Wijntheater.
NK Oestersteken
De eerste dag van Villa’s Culinair Wijntheater, vrijdag 13 mei, staat in het teken van oesters. Bezoekers kunnen dan voor €1 per stuk genieten van deze zilte schelpdieren. Aan het einde van de middag vindt de laatste voorronde plaats van het NK Oestersteken 2016. Villa’s Culinair Wijntheater duurt van vrijdag 13 mei tot en met maandag 16 mei en begint dagelijks om 14.00 uur. De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd.