nieuws

Hotspot Graham’s Kitchen met een Engelse touch

Restaurant 146

Na 6 jaar Le Restaurant* was het voor Graham Mee tijd voor een eigen restaurant met betaalbare smaakvolle gastronomie en een klein Engels accent.

Hotspot Graham’s Kitchen met een Engelse touch
AMSTERDAM - Graham's Kitchen van de Liverpoolse Chef Graham Mee. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

 

Graham Mee is klassiek opgeleid in Engeland en werkte daar o.a. bij de beroemde Roux-broers. In Nederland heeft Mee ook een uitgebreid ‘sterren’ verleden. Hij werkte bij Het Brouwerskolkje** en de laatste 6 jaar als keukenchef bij Le Restaurant*. ‘De tijd voor een eigen restaurant was gekomen’, vertelt Mee. ‘Restaurant Klokspijs stond al vorig jaar zomer te koop, maar we kwamen er pas rond december met elkaar uit.’ Het verbouwen duurde ruim twee maanden, waarbij ook Mee niet te beroerd was om de handen uit de mouwen te steken. Medio maart ging het restaurant open. Over het concept zegt hij: ‘Je moet een beetje het gevoel krijgen bij mij in de keuken te eten met niet te veel elementen op het bord maar wel gastronomisch en met veel smaak.’ De inrichting is simpel maar smaakvol. Een opvallende muurschildering bevat kenmerkende elementen waarin Graham’s hometown Liverpool en Amsterdam zijn gecombineerd. Er is geen à la carte, het menu (tot zes gangen) wisselt wekelijks en heeft altijd wel een kleine Engelse touch. Zoals nu de amuse van witte bonen met een crunch van tomaat. Als aperitief is er een Engelse sparkling van het merk dat ook bij recepties in Buckingham Palace wordt geschonken. ‘Misschien start ik na de zomer wel met een maandelijkse sunday roast’, zegt Mee over zijn toekomstplannen.

 

De cijfers:

€38,- voor 3 gangen tot €62,50 voor 6 gangen

60.000 euro geinvesteerd in verbouwing en interieur

7 personeelsleden

40-45 couverts (excl. kleinterras)

 

Graham’s Kitchen

Hemonystraat 38

1074 BR Amsterdam

grahamskitchen.amsterdam

di-za vanaf 18 uur

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels