nieuws

Zes chefs in finale Slag op de Schelde

Restaurant 34

38 inzendingen kregen Jessica en Rutger van der Weel van Katseveer* voor de wedstrijd op het water ‘Slag op de Schelde’. Zes chefs gaan door naar de finale op 23 mei. De chefs maken, op een boot die vaart op de Oosterschelde, die dag een creatie met asperges en een ingrediënt uit diezelfde Oosterschelde.

Zes chefs in finale Slag op de Schelde

Uit de 38 inzendingen zijn deze chefs en bedrijven geselecteerd om samen met een commis en gastheer of -vrouw hun perfecte culinaire creatie met asperges en een component uit de Oosterschelde in de hoofdrol aan de vakjury en persjury te presenteren.

De finalisten Slag op de Schelde:

‪‎Frank Bakkenes‬ van De Vrienden van Jacob Santpoort
‪‎Marco van der Wijngaard‬ van Restaurant de Hoefslag Bosch en Duin
‪‎Niek Schultink‬ van ‘T Raedthuys Duiven
‪‎Rudy Conings‬ van Restaurant Ratatouille Harderwijk
‪‎Stijn Rotthier‬ van De Kromme Watergang Hoofdplaat
‪‎Takis Panagakis‬ van Restaurant Mazie Den Haag

Takis Panagakis zat ook de eerste editie van deze strijd, die in 2015, bij de finalisten. De winnaars van de eerste editie waren sous-chef Jelle Conijn en leerling-kok Yorrick Jansen van het Amsterdamse tweesterrenrestaurant Ciel Blue. 

Vakjury:
‎Edwin Vinke‬ van De Kromme Watergang**
‪‎Dick Middelweerd‬ van De Treeswijkhoeve**
‪‎Sjaak Jobse‬ van ‪‎PlatdeZélande‬
‪‎Mike Dooms‬ van De Kromme Watergang**
‪‎Paul Labruyere‬ van Restaurant Katseveer*

Persjury:
Herlinda de Clerck‬ van PASSION HI magazine
‪Astrid Schreuders‬ van Astrids Taste Communicatieadvies
Stefanie van der Maas‬ van littlespoon.nl

De Slag op de Schelde is een initiatief van sterrestaruant Katseveer van Jessica en Rutger van der Weel en Hans Everse. Het Gastronomisch Gilde Zeeland ondersteunt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels