App tegen voedselverspilling restaurants

App tegen voedselverspilling restaurants

Een app waarmee restaurants overgebleven gerechten tegen korting aan kunnen bieden. Rotterdammers Ralph de Groot (23) en Silja Thor (33), initiatiefnemers van app Restoranto, willen hiermee voedselverspilling tegengaan.

Sinds de app een maand geleden online ging hebben 55 restaurants zich aangesloten. Daarmee werden 200 maaltijden gered, zo meldt het Algemeen Dagblad. Bij de aanbieding staat een klein digitaal klokje dat aftelt, daarna is de aanbieding weg.

Uitbreiding van het aantal deelnemende restaurants

Rotterdamse restaurants met onder meer hamburgers, spareribs en borrelhapjes op de kaart hebben zich aangesloten. 'Hoe meer restaurants er meedoen, hoe groter het aanbod wordt.' De initiatiefnemers willen de app in de toekomst uitbreiden met aanbiedingen van restaurant uit andere steden. Momenteel zijn ze bezig met Delft en Utrecht.

Donatie

Voor elke maaltijdboeking via de Restoranto app wordt een maaltijd gedoneerd aan een persoon die zich dat zelf niet kan veroorloven.

Meer over duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de horeca.
Lees alles over duurzaamheid in de horeca in dit onderzoek >>
Bekijk deze tips om voedselverspilling te voorkomen >>