nieuws

Payroll voornamelijk wens van opdrachtgever

Restaurant 0

Werken via een payroll service is meestal de de wens van de opdrachtgever. In 6 op de 10 gevallen is hier sprake van. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 912 zelfstandigen.

Payroll voornamelijk wens van opdrachtgever

Bij payrolling geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van een payrollonderneming.

Via een payrollconstructie wordt de administratie, zoals de salarisadministratie, afdracht van sociale premies, contractbeheer en bijvoorbeeld pensioenen uitbesteed aan een payrollonderneming.

Pensioen opbouwen

Bijna de helft van het personeel via Payroll (46,5%) zou graag pensioen opbouwen. 15,4% is door ziekte wel eens langer dan 3 maanden niet in staat geweest om te werken. Bij 28% van dit personeel levert de betalingstermijn van opdrachtgevers (gemiddeld 28 dagen) soms financiële onzekerheden op en maar liefst 2 op de 5 (39,8%) heeft wel eens te maken gehad met wanbetaling.

Zekerheden

Payroll kan een aantal voordelen bieden op het gebied van sociale zekerheden, zo bouw je na 26 weken verplicht pensioen op en ben je verzekerd tegen de risico’s bij (langdurige) ziekte. Ook zijn zzp’ers beter beschermt tegen het risico op late uitbetaling of wanbetaling.

Misset Horeca zette eerder de voor- en nadelen van payroll op een rij.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels