nieuws

Alain Caron start eigen restaurant in Amsterdam

Restaurant 16201

Alain Caron gaat met zijn zoons Tom en David een restaurant beginnen in Amsterdam. Wanneer het open moet en welke stijl de keuken gaat hanteren, is nog niet bekend.

Alain Caron start eigen restaurant in Amsterdam
Alain Caron startte recent met zijn zonen een eigen zaak in Amsterdam.

TV-kok en culinair journalist Alain Caron, onder meer bekend van het programma Masterchef, gaat in de Amsterdamse Pijp een café-restaurant beginnen.

Hij gaat het horecabedrijf samen met zijn zoons Tom en David runnen, dat maakte Tom Caron op Facebook bekend.

Op de locatie aan de Frans Halsstraat zat voorheen café Van Hoeck. Of de familie Caron gaat verbouwen, wanneer de zaak open moet en welke stijl de keuken gaat hanteren of wat de naam wordt, is nog niet bekendgemaakt.

Alain Caron heeft er nooit een geheim van gemaakt een eigen restaurant te willen, alleen door al zijn andere activiteiten op onder meer tv kwam het daar niet van. ‘Als ik een eigen restaurant open, wil ik het liefst twee cuisines’, zei hij daarover. ‘ Een keuken voor de mise-en-place en eentje separaat voor het uitgeven.’

Caron kookte ooit in de keukens van Tante Koosje (chef de partie) en De Kersentuin (chef-kok), die beiden terwijl hij in de keuken stond een Michelinster behaalden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels