nieuws

Ciel Bleu, Merlet, Treeswijkhoeve en Loohoeve naar vakwedstrijd Assen

Restaurant 4873

In februari 2017 vinden in Assen voor de tiende keer de vakwedstrijden Eventtculinair plaats op het TT terrein. Roelof van der Laan, mede-wedstrijdorganisator, heeft de eerste namen van deelnemers bekend gemaakt aan de Grand Prix EvenTTCulinair. Grote namen zoals Ciel Bleu, Merlet, De Treeswijkhoeve, De Loohoeve en het Roode Koper staan in de line-up.

Ciel Bleu, Merlet, Treeswijkhoeve en Loohoeve naar vakwedstrijd Assen
Marco Helsloot (r) gaat ook in Assen weer wedstrijdkoken na drie dagen actie op de Horecava.

De vakwedstrijden worden gehouden tijdens de horecabeurs ‘HorecaEvenTT’ op 13, 14 en 15 februari 2017 in de TT-Hal in Assen. De belangrijkste wedstrijd op de beursvloer – Grand Prix EvenTTCulinair – droeg voorheen de naam Wynand Vogel Bokaal, maar Vogel heeft zich teruggetrokken uit Assen.

De deelnemers aan de Grand Prix 2017

Rest. Ciel Bleu**, chef Lars Drost
Rest. Merlet*, chef Marco Helsloot
Rest. De Ertepeller, chef Arjan Kuipers
Rest. De Treeswijkhoeve**, chef Patrick van Hogeloon
Rest. De Loohoeve, chef Marleen Brouwer
Rest. De oude Sluis, chef Sytse Greidanus
Hotel Landgoed  Het Roode Koper*, chef Gert van der Heide
Rest. Beyerick, chef Marcel Heintzberger
Rest. De Bovenmeester, chef Kevin Schlaman
Rest.Hotel Haarhuis, chef Robert van Kolk

Marco Helsloot kookte eerder dit jaar in januari al drie dagen op de Horecava. Hij deed mee met de Gouden Koksmuts, met het bronzen koksmes en het zilveren koksmes. Deze laatste wedstrijd wist hij op zijn naam te schrijven, in de strijd om het bronzen koksmes werd hij derde. Lars Drost van Ciel Bleu won vorig jaar op de Horecava het Zilveren Koksmes.

Marleen Brouwer van De Loohoeve won op de Horecava 2017 voor de tweede keer het NK voor leermeester-leerling. En Het Roode Koper (chef Dennis van den Beld) was aanwezig in de wedstrijdarena op de Horecava. Hij geeft tips over wedstrijdkoken uit een black-box.

Dat is ook wat Roode Koper-collega Gert van der Heide in februari in Assen mag gaan doen: een viergangen lunch koken vanuit een black box. Het winnende team in Assen zal met een cheque van € 5000 naar huis gaan.’ Vorig jaar won Bert-Jan Jipping van De Vlindertuin de Grand Prix. 

Dit jaar kunnen ook de banketbakkers en patissiers hun kwaliteiten tonen door middel van het inzenden van een feestelijke taart met als thema: 10 jaar EvenTTCulinair.

De jury van de Grand Prix op 13 februari bestaat uit:

Jilt Cazemier Restaurant de Vlindertuin*
Jeroen Sportel Restaurant Vive la Vie
Ewout Eleveld Restaurant De Leest***
Steven-Klein Nijenhuis Restaurant Onder de Linden*
Arjan Bisshop Restaurant De Heeren van Harinxma*
Jan Smink Restaurant De Librije***
Reageer op dit artikel