nieuws

De Roode Leeuw gaat renoveren

Restaurant 3093

Vanaf 23 januari ondergaat de ‘Parel van het Damrak’ , restaurant De Roode Leeuw, een grootscheepse renovatie. Als het aan Amsterdam ligt wordt het Damrak een straat vol allure. De Roode Leeuw, al ruim 100 jaar een begrip in de stad Amsterdam, draagt daar graag aan bij. 

De Roode Leeuw gaat renoveren

Op 23 januari sluit het café-restaurant tijdelijk haar deuren voor een ingrijpende renovatie waarbij werkelijk alles – van fundering tot inrichting en gevel – wordt aangepakt. Architecte Evelyne Merkx ontwierp het nieuwe restaurant dat een brasserieconcept krijgt met een Amsterdams tintje. Hotel Amsterdam, waar De Roode Leeuw onderdeel van is, blijft gewoon open. De heropening van De Roode Leeuw staat gepland in het najaar.

Internationale trekpleister

Een nieuwe fundering, een elegante serre en een spraakmakend interieur – De Roode Leeuw wordt de komende maanden op alle mogelijke manier onder handen genomen. Evelyne Merkx, eerder verantwoordelijk voor de renovatie van onder andere Hermitage Amsterdam en De Raad van State, heeft voor de internationale trekpleister aan het Damrak een stijlvol ontwerp gemaakt dat past bij het nieuwe brasserieconcept. Uiteraard blijft de nostalgie van het gebouw en de typische Amsterdamse gastvrijheid behouden.

Reageer op dit artikel