nieuws

Gouden Dinercheque voor Restaurant Parels

Restaurant 949

Restaurant Parels in Haarlem heeft de Gouden VVV Dinercheque gekregen, als Restaurant van het jaar 2016. Deze prijs is voor het eerst uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque.

Gouden Dinercheque voor Restaurant Parels

‘Restaurant Parels heeft in 2016 de meeste gasten ontvangen die (een deel van) hun rekening met de VVV Dinercheque betaald hebben’ aldus Chantal Vergouw, product manager van VVV Nederland.

Hoeveel cheques Parels echt heeft geïnd, wil Vergouw niet naar buiten brengen. Wel laat ze weten dat Parels de meeste cheques heeft gekregen van de 2100 aangesloten restaurants.

Verdienmodel VVV-Dinercheque

Het verdienmodel van VVV Dinercheque is dat het restaurant 90% van de waarde van de VVV Dinercheque ontvangt wanneer deze bij hem wordt besteed. De provisie (10 procent) wordt enkel betaald over de waarde van de kaart die bij het restaurant wordt besteed.’Onze grootste concurrenten vragen een commissie tussen de 15 en 25 procent,’ aldus Vergouw.

Leestip:
VVV-Dinercheque goed voor 8 miljoen euro

‘Een rekenvoorbeeld: Wanneer er een gast met een VVV Dinercheque van €50 bij een restaurant gaat eten voor €100. Draagt het restaurant 10% over de €50 (van de VVV Dinercheque) af dus €5. Over rest van de rekening die niet met de VVV Dinercheque wordt betaald wordt er geen provisie gerekend. De VVV Dinercheque is 5 jaar geldig in tegenstelling tot andere kaarten die een geldigheid hebben van 1 jaar.’ Er worden er jaarlijks 130.000 van verkocht.

Reageer op dit artikel