nieuws

Inschrijving voor Gaia Green Awards geopend

Restaurant 922

De inschrijving van de tweede editie van de Gaia Green Awards 2017 voor duurzaam ondernemen in de horecasector is geopend. Om de award in 2017 nóg succesvoller te maken, is het aantal partners uitgebreid en zal er een nog uitgebreidere jurering plaatsvinden.

Inschrijving voor Gaia Green Awards geopend

De award is een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen actief in de horecasector. De Gaia Green Awards bestaan uit de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens.

Duurzaam ondernemen in de horeca

De Gaia Green Awards 2017 worden jaarlijks uitgereikt aan horecaondernemers die zich aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie te verduurzamen. De award kent drie categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens.

Uitreiking

De uitreiking vindt plaats op 19 september 2017 in Rotterdam Ahoy tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Afgelopen week bracht de Horecava naar buiten dat: ‘Driekwart van de horecabezoekers positief tot zeer positief tegenover een duurzaamheidskeurmerk voor de horeca staat’. De Gaia Green Awards wil horeca ondernemers die de draai richting duurzaamheid gemaakt hebben belonen. De tijd lijkt er gezien de ontwikkelingen in de sector rijp voor.

Winnaars 2016

In 2016 werden de Gaia Green Awards voor de eerste keer uitgereikt. De winnaars waren toen: Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk aan Zee, restaurant Vork en Mes in Hoofddorp en Strandpaviljoen Aloha in IJmuiden Noordpier. Tijdens deze uitreiking werd een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van eerlijke en verantwoorde voeding. Deze Falco Eleonora Award 2016 ging naar Biologisch Cafe Restaurant Logica in Leiden. Initiatiefnemer van de award is Green Leisure (Group).

Aanmelden

Strandpaviljoens, hotels en restaurants kunnen zich van 17 januari tot en met 15 april 2017 gratis aanmelden voor de award via deze link. Een deskundige vakjury in combinatie met publieksstemmen en mysterie visits zorgt ervoor dat uiteindelijk op dinsdag 19 september de winnaars een award in ontvangst nemen.

Reageer op dit artikel