nieuws

Interactieve wijnproeverij in virtual reality omgeving

Restaurant 686

Een kijkje nemen in de wijngaarden van Bodegas Vicente Gandía of een rondleiding door de kelders onder leiding van eigenaar Javier Gandía, terwijl je zijn wijnen proeft. Wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen ontwikkelde in samenwerking met het Spaanse wijnhuis een nieuwe manier van wijnbeleving: samen maakten ze een Virtual Reality film waarbij je door middel van een VR bril op interactieve wijze wijnen kunt proeven op de Horecava van 9 tot en met 12 januari in de RAI Amsterdam.

Interactieve wijnproeverij in virtual reality omgeving

In de film – die door middel van een VR bril en een smartphone bekeken kan worden – leidt Javier Gandía je door de interactieve proeverij. Marcel Just de la Paisières, brand manager bij Oud Reuchlin & Boelen vertelt: ‘De beleving of het verhaal achter een wijn wordt voor onze klanten en de consument steeds belangrijker.’

Beleving

Virtual Reality is enorm in opkomst in verschillende sectoren, maar kan volgens ons ook goed door wijnwinkels en horecagelegenheden ingezet worden om mensen een unieke beleving te bieden tijdens het wijnproeven. Met die gedachte in het achterhoofd, hebben we deze VR film samen met Vicente Gandía en Sky Movies ontwikkeld. Wij bieden zo de eerste écht interactieve proeverij aan onze afnemers.

Lancering op Horecava

Van 9 tot en met 12 januari lanceert Oud Reuchlin & Boelen de VR-tasting experience in hun stand op de Horecava in de RAI Amsterdam (standnummer 05.116).

Reageer op dit artikel