nieuws

Itzik Barak samen in keuken met Sidney Schutte

Restaurant 574

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam staat van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 januari 2017 samen met zijn Israëlische collega Itzik Barak van Waldorf Astoria Jeruzalem in de keuken op de Herengracht.

Itzik Barak samen in keuken met Sidney Schutte

De chefs gaan een zesgangenmenu componeren, gebaseerd op de moderne, gastronomische, Israëlische keuken, waarvan Itzik Barak een van de belangrijkste exponenten is.

Culinaire jamsessie

Sidney Schutte en Itzik Barak ontmoetten elkaar een jaar geleden tijdens het Taste of Waldorf Astoria evenement in New York, waar beiden tot de vijf geselecteerde topchefs van Waldorf Astoria wereldwijd behoorden. ‘Het klikte meteen’, verklaart Schutte de samenwerking. ‘Af en toe kom je collega’s tegen bij wie je onmiddellijk in de keuken wilt kijken en omgekeerd was dat precies zo. Het wordt een culinaire jamsessie op het hoogste niveau’, belooft Schutte, die onlangs werd uitgeroepen tot de Nederlandse Chef van het Jaar 2017 door Gault & Millau. 

Jeruzalem

Gastchef Itzik Barak en gastheer Sidney Schutte nemen elk drie gerechten voor hun rekening. Van 12 tot 16 februari 2017 worden de rollen omgedraaid en zal Sidney Schutte bij Itzik Barak te gast zijn in diens keuken.

Itzik Mizrachi Barak

Itzik Mizrachi Barak is een zeer gerespecteerde chef in Israël. Opgegroeid met de aroma’s en smaken van Jeruzalem, hielp hij van jongs af aan zijn moeder en grootmoeder bij het bereiden van traditionele maaltijden; ‘soul food’, zoals hij het zelf noemt. De culinaire ‘smeltkroes’ van het Midden-Oosten vormde de inspiratie voor zijn latere loopbaan, die begon bij Hilton Jeruzalem. Itzik Barak werkte vervolgens als chef-kok en f&b manager in verschillende toonaangevende hotelketens in Israël en deed internationale ervaring op in prestigieuze restaurants in Japan, Hong Kong en de Verenigde Staten.

In 2015 trad hij aan als executive chef van Waldorf Astoria Jeruzalem’s Palace and King’s Court Restaurants. Itzik Barak kookte voor tal van wereldleiders en internationale celebrities. Hij ontlokte de toenmalige Russische President Michail Gorbatsjov na een diner de verzuchting: ‘ik ga een dag niets eten om de kostelijke smaken van deze maaltijd te koesteren.’ Itzik Barak maakt creatief gebruik van pure ingrediënten en verse seizoensproducten in een combinatie van de Japanse en Franse keuken, met specifieke en verfijnde smaken.

Reageer op dit artikel