nieuws

Koks van restaurant Monarh vinden parel in oester

Restaurant 2287

Koks van restaurant Monarh in Tilburg deden woensdag 18 januari een heel bijzondere vondst. Het keukenteam trof een parel aan in een oester. Restauranteigenaar ​Danny Kovacevic noemt het uniek: ‘Van horen zeggen is de kans hierop 1 op 50.000.’

Koks van restaurant Monarh vinden parel in oester

Het team van Monarh liet de parel taxeren, maar aan deze unieke vondst in een Zeeuwse creus,  geleverd door W&A Fish in Yerseke, kon geen waarde worden gegeven. ‘Dit omdat die nog niet helemaal rond is. Hij is nog niet volledig ontwikkeld.’ Voor Kovacevic was dit echter geen teleurstelling. ‘Het blijft een unieke vondst. Maar het is wel een beetje alsof je de loterij wint en de hoofdprijs 0 euro is’, vertelt hij lachend.

Schilderij

1

Vanwege de vondst serveert het restaurant deze dagen een amuse van ‘Oesterparel’

Plan is om de parel te verwerken in een schilderij. ‘Een soort eerbetoon aan de vondst. Het levert een mooi verhaal op richting de gasten.’ Het restaurant serveert vanwege de vondst deze dagen ook een amuse van Oesterparel met structuren van nori, koraalzwam en Chinese kool.

Zwevend gerecht

Een jaar geleden haalde Restaurant Monarh ook het nieuws. Toen plaatste het restaurant een filmpje op Facebook van haar zwevende gerecht. Dat leverde het restaurant de eerste dag al 60.000 views op. Bekijk hier het zwevende gerecht.

 

 

Reageer op dit artikel