nieuws

Sergio Herman start met friet in Antwerpen

Restaurant 4801

Op 9 februari opent de eerste Belgische locatie van het Frites Atelier van Sergio Herman. De zaak opent aan de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen en het is de eerste Belgische locatie van de ‘haute friture’ van de topchef.

Sergio Herman start met friet in Antwerpen

Sergio Herman, de topchef die ook verantwoordelijk is voor tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen en Pure C in Cadzand, heeft in Nederland al vestigingen van het Frites Atelier in Arnhem, Utrecht en Den Haag. De zaken zijn zeven dagen per week open van 11 tot 20 of 22 uur. Amsterdam staat op de nominatie voor een vestiging.

Herman zegt altijd een groot liefhebber van frites te zijn geweest. ‘We reden vroeger bij Oud Sluis al ‘s nachts naar België, daar hebben ze de beste frites, maar ik miste altijd de beleving.’

Een portie frites van 250 gram kost 3,50 tot 6 euro, afhankelijk van gekozen saus en andere topping.

Leestip:
Sergio Herman start Frites Atelier

Sergio Herman experimenteerde anderhalf jaar met de receptuur voor de frites. Hij proefde honderden aardappelen en probeerde alle bakmethodes en sauzen uit. De frites is van diverse Zeeuwse aardappelrassen.

Het eerste Frites Atelier opende in Den Haag, in juni 2016, gevolgd door Utrecht en Arnhem. De volgende openingen van het Frites Atelier staan gepland in Amsterdam.

Reageer op dit artikel