nieuws

Slag op de Schelde zoekt weer chefs met zeebenen

Restaurant 2206

De enige kookwedstrijd in Nederland waarvoor je als chef moet beschikken over zeebenen, zoekt deelnemers. De Slag op de Schelde is dit jaar op 22 mei en chefs die op het water, in een kleine keuken, hun vakkennis willen laten zien, kunnen zich nog aanmelden.

Slag op de Schelde zoekt weer chefs met zeebenen

Het thema van de wedstrijd, die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt, is asperges gecombineerd met één of meerdere producten uit de Oosterschelde. Vorig jaar won Stijn Rotthier van Restaurant De Kromme Watergang**.

De drie juryleden van de pers kozen in 2016 een eigen winnaar: De Hoefslag uit Bosch en Duin met als teamcaptain Marco van der Wijngaard.

Chefs en souschefs kunnen zich aanmelden via SlagopdeSchelde.nl.

Kijktip:
Foto’s Slag op de Schelde 2016

Twintig gerechtjes maken aan boord

Rutger van der Weel van Katseveer en Hans Everse (Zilt-E) maken een voorselectie uit de ingezonden recepturen. Deelnemers moeten aan boord 20 kleinere gerechtjes bereiden met asperge gecombineerd met een product uit de Oosterschelde. De componenten mogen in de eigen keuken worden voorbereid. Wat betreft de wijn/spijs combinatie ligt de grens op een inkoopprijs van 10 euro per fles.

Gerecht De Hoefslag Slag op de Schelde

(Persprijs 2016 was voor De Hoefslag)

Voor 27 februari dient het recept binnen te zijn.

Meer over Slag op de Schelde:

Winnende recept De Kromme Watergang: asperges met zeebaars

Recept De Hoefslag: Oosterschelde-kreeft en zeebaars

Recpet De Hoefslag: Frisse Anijscocktail.

Reageer op dit artikel