nieuws

Sligro ziet winst met 10 procent teruglopen

Restaurant 1060

Sligro heeft de winst in 2016 met een kleine 10 procent  zien teruglopen tot 73 miljoen euro. Daarvoor had de onderneming in oktober al gewaarschuwd. Middels acquisities wil de groothandel haar groeiambities waarmaken.

Sligro ziet winst met 10 procent teruglopen

Eerder deze maand had Sligro al de omzetcijfers over 2016 gepubliceerd. De verkopen bleken met dik 5 procent te zijn toegenomen tot 2,8 miljard euro. Dat was geheel te danken aan de groothandelstak, die goed is voor 70 procent van het totaal.

Nieuwsdossier: alles over Sligro

Acquisities

De komende tijd verwacht Sligro verder de vruchten te gaan plukken van een aantal overnames. In Nederland werd vorig jaar de Noord-Hollandse groothandel De Kweker ingelijfd, in België moet de acquisitie van Java Foodservice het bedrijf helpen zijn groeiambities waar te maken.

Leestip: Winst Sligro gedrukt door opstartkosten  België

Marktaandeel in België

Vorige week nog kondigde Sligro een nieuwe aankoop aan in België, die van horecagroothandel ISPC. Behalve door overnames wil Sligro ook op eigen kracht marktaandeel winnen bij onze zuiderburen. Dit jaar verwacht het bedrijf de vergunningen rond te krijgen voor een eigen vestiging, die begin 2018 de deuren moet openen.

Reageer op dit artikel