nieuws

Soffree on Fifty-Four wint Lekkerste Hamburger Finest met ‘De BZN’

Restaurant 1720

Dennie Soffree van Soffree on fifty-four uit Oud-Beijerland is de winnaar van de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest. De jury prees de structuur van het vlees en noemde de combinatie van het broodje met het vlees ‘de perfecte match’.

Soffree on Fifty-Four wint Lekkerste Hamburger Finest met ‘De BZN’

 

Deze wedstrijd werd gehouden op de Horecava in Amsterdam. Dennie Soffree, werkzaam bij Soffree on fifty-four won met zijn broodje ‘De BZN’ de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest. Juryvoorzitter Justus de Nijs verklaarde bij de prijsuitreiking dat met name de structuur van het vlees zich onderscheidde van de andere deelnemers. De juryleden vonden unaniem dat alleen het broodje met vlees al een perfecte match was. De Lekkerste Hamburger van Nederland ‘De BZN’ was het allermooiste qua vlees en had het beste evenwicht in de smaken.

1. Dennie Soffree van Soffree on fifty-four (Oud-Beijerland), met de creatie ‘De BZN’
2. Jakob Waninge van Wereldsburgers (Groningen), met de creatie ‘Cranberry Rock’
3. Jac Markusse van Restaurant de Domburger (Domburg), met de creatie ‘The Royal One’

Wedstrijd

De wedstrijd is bedoelt voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van typische hamburgerzaken en/of horecazaken waar de hamburger een prominente plaats op de kaart heeft. Opdracht van de vakwedstrijd is het ter plaatse bereiden en serveren van vier identieke hamburgers. Daarnaast moet er één losse hamburger (alleen vlees, bereid en in vieren gedeeld) gepresenteerd worden. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het stimuleren van gezonde componenten bij de hamburger wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde is hierbij van belang, men dient dat (eventueel) ter plaatse toe te kunnen lichten.

Reageer op dit artikel