nieuws

Sterrenchef François Geurds ontvangt Marketing Award Rotterdam

Restaurant 1201

Sterrenchef François Geurds heeft dinsdag de Marketing Award Rotterdam gekregen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb, die de prijs vorig jaar zelf in ontvangst mocht nemen. Geurds kreeg de oorkonde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Rotterdam in de Laurenskerk omdat hij Rotterdam culinair op de kaart heeft gezet.

Sterrenchef François Geurds ontvangt Marketing Award Rotterdam

De Marketing Award Rotterdam wordt uitgerekt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan het imago van de stad. Geurds is eigenaar en chef-kok van FG Restaurant, FG Food Labs en FG Bistro. Bij elkaar heeft Francois Geurds drie Michelinsterren. De jury oordeelt dat de Rotterdamse chef een aanvoerder is van een nieuwe stroming experimenterende, stoere, rauwe chef-koks in de Maasstad.

Symbool

‘Hij staat symbool voor de gastronomische groei van Rotterdam in de laatste jaren. Bovendien is hij de belichaming van het DNA van de stad: altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten, druk aan het experimenteren en de vertaalslag makend naar daadwerkelijk doen.’

Reageer op dit artikel