nieuws

Thijs Meliefste nieuw lid van Les Patrons Cuisiniers

Restaurant 1012

Thijs Meliefste van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk is zondag 22 januari geïnaugureerd op het 25 jarig jubileumfeest van Les Patrons Cuisiniers.

Thijs Meliefste nieuw lid van Les Patrons Cuisiniers
Foto: Rinze Vegelien

Thijs Meliefste, van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk werd als 22ste lid geïnaugureerd. In De Landgoederij in Bunnik organiseerde het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers voor de tweede maal hun ‘Grand Gala des Patrons’.

Leestip:
25 jarig jubileum Les Patrons Cuisiniers

Sinds negen bevriende chefs 25 jaar geleden Les Patrons Cuisiniers oprichtten is er in het culinaire landschap van Nederland veel veranderd. ‘Wat altijd hetzelfde is gebleven is de enorme liefde en passie die de Patrons voor het vak hebben’, aldus voorzitter en mede-oprichter Cees Helder: ‘Passie is wat ons verbindt en drijft.’

Les Patrons Cuisiniers

Foto: Pieter D'Hoop

Foto: Pieter D’Hoop

Op 14 oktober 1991 werd Les Patrons Cuisiniers officieel opgericht door Toine Hermsen, Cees Helder, Henk Savelberg, John Halvemaan, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel. Met de inauguratie van Thijs Meliefste telt het culinaire samenwerkingsverband 22 leden en zijn er drie generaties Patrons.

Leestip:
Les Patrons Cuisiniers koken in Thailand

Naast de presentatie van de Guide 2017 was het ‘Grand Gala des Patrons’ tevens het moment dat de compleet vernieuwde website lespatronscuisiniers.nl live ging.

Leestip
Interview met Thijs Meliefste: Van appeltaart naar coquille.

 

Reageer op dit artikel