nieuws

Tonny Berentsen* kookt van Bron tot Bord

Restaurant 550

Tonny Berendsen van De Kromme Dissel* uit Heelsum kookte dinsdag 10 januari Van Bron tot Bord op de Horecava 2017 in Amsterdam. Hij ging samen met zijn souschef Arne Dijkstra het paviljoen op om daar producten te selecteren. ‘Niets voorbereid dus.’

Tonny Berentsen* kookt van Bron tot Bord

‘Je hoeft mooie producten helemaal niet ver weg te halen. Kijk naar mijn provincie. In principe heeft Gelderland alles wat ik nodig heb. Behalve dan de zee… Bij De Kromme Dissel maken we veel gebruik van producten en leveranciers uit onze eigen omgeving. Maar deze combineren we ook weer met Aziatische invloeden. Alles kan.’

Volgens Berentsen is het wel een bijzondere kookdemonstratie waar hij aan mee doet. ‘Ik reed vanochtend met Arne deze kant op en wist eigenlijk helemaal niet wat ik zou gaan doen. We zijn gaan winkelen bij de leveranciers van het paviljoen Van Bron tot Bord en zijn zo tot een gerecht gekomen. Snel schakelen, proeven in je hoofd en aan de slag.’

Het eerste gerecht van Berentsen (f0t0) was steak tartare van Ekofield klafsvlees. 12 uur gerookte ribeye met een crumble van kerrie en kurkuma en een olie van pompoenpit. Het gerecht werd geserveerd op een speciaal ontworpen bord van Monique Leushuis.

Het paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland heeft een plek in de nieuwe Foodhal (7) op de Horecava. Meer dan 24 streekleveranciers presenteren hun producten hier. Twee maal per dag is er een kooksessie van drie uur waar gerenommeerde chefs uit Nederland hoogwaardige gerechten met streekproducten bereiden. Maandag deed Jonathan Zandbergen van Merlet* in Schoorl dit. Dinsdag stond Tonny Berendsen te koken.

Leestip:
Achtergrond Van Bron tot Bord

Reageer op dit artikel