nieuws

Unilever blijft verduurzamen

Restaurant 1110

Het merk Unox zet de volgende grote stap in de verduurzaming van haar portfolio. De Unox Rookworst Professioneel krijgt net als de Unox Rookworst Traditioneel, het ‘Beter Leven 1 ster’ keurmerk. In 2020 moet dit voor het gehele assortiment gelden. 

Unilever blijft verduurzamen

De behoefte aan duurzaamheid groeit in de horeca, dit bleek ook weer op de Horecava begin dit jaar. Unilever heeft daarom besloten de Unox rookworsten te verduurzamen.

Anniek Mauser, Sustainability Director bij Unilever Benelux geeft aan: ‘We zijn al in 2010 begonnen met dit project. We hebben hierbij nauw samengewerkt met de producenten en de dierenbescherming vanwege hun bestaande en betrouwbare Beter Leven keurmerk. Duurzame voedselproductie is wat ons betreft de nieuwe norm, het moet alledaags worden. Dat vinden gelukkig steeds meer mensen die op professionele wijze voedsel bereiden. Daarnaast geven chefs aan dat producten uit duurzame landbouw en veeteelt een betere smaak hebben.’

Beter Leven Keurmerk

De Dierenbescherming heeft het keurmerk ontwikkeld om diervriendelijke productie te ondersteunen. Het bestaat uit het Beter Leven logo met 1, 2 of 3 sterren. Het Beter Leven 1 ster keurmerk staat op producten waarbij in het geval van varkensvleesproductie de varkens onder andere meer binnenruimte, afleidingsmateriaal zoals strokokers, daglicht en een speciaal kraamhok hebben. Bovendien worden de biggen niet gecastreerd en wordt de voeding aangepast om een lagere milieu-impact te borgen.

Gerard van der Krogt, Managing Director bij Unilever Food Solutions: ‘Dit uitgangspunt sluit naadloos aan bij één van onze focusgebieden: het betrekken van onze grondstof uit duurzame landbouw. Dat houdt dus in: samenwerking met landbouwbedrijven die werken volgens de Unilever Sustainable Agriculture Code of met één van de externe keurmerken waarmee wij werken; concreet gaat dit over zaken als minder watergebruik, minder gebruik van pesticiden, meer aandacht voor biodiversiteit zodat grond niet wordt uitgeput, telen onder de zon op de volle grond. De Unox rookworst is als oer-Hollands merk een zeer identificeerbaar product. Het behalen van het Beter Leven keurmerk beschouwen we als een nieuwe grote stap binnen de duurzaamheidsambitie van Unilever Food Solutions.’

Nummer 1 in Sustainability Index

In 2016 behaalde Unilever voor de 14e keer de nummer 1 positie in de Dow Jones Sustainability Index. Deze index is een wereldwijd erkende en onafhankelijke benchmark waarbij prestaties van bedrijven per sector worden beoordeeld. Ook staat Unilever bovenaan de jaarlijkse Oxfam-ranglijst Behind the Brands, die de ‘Big 10’ van levensmiddelenproducenten met elkaar vergelijkt ten aanzien van hun milieu- en maatschappelijke beloftes. Het Unilever Sustainable Living Plan en de Unilever responsible Sourcing Policy vormen de basis van het verduurzamen van alle ketens achter de voedselproducten van Unilever. In 2020 zal 100% van de gebruikte groenten, kruiden, vlees en specerijen afkomstig zijn van duurzame bronnen. Op dit moment is al  92% van alle groenten en kruiden afkomstig uit duurzame landbouw.

Reageer op dit artikel