nieuws

Wijnveiling restaurant Vesters in Nijmegen

Restaurant 1056

Restaurant Vesters aan de Groesbeeksedwarsweg 307 in Nijmegen organiseert op 29 januari een ludieke actie: een wijnveiling in haar restaurant. ‘Het goede, het betere en het beste ligt bij ons in de kelder – in kleine oplage maar in groten getale – in de weg’, aldus eigenaar en chef-kok Jeroen Vesters.

Wijnveiling restaurant Vesters in Nijmegen

‘We hebben niet zo’n hele grote opslagruimte en aan het einde van het jaar blijkt dat er veel flessen die heel specifiek bij een gerecht zijn geschonken nog over zijn. Ook hebben we een aantal bijzondere wijnen hier op voorraad liggen waarvan we er dan nog maar één hebben’, vertelt Jeroen Vesters aan Misset Horeca. In totaal gaan zo’n vijftig tot zestig wijnen onder de hamer, waaronder een aantal pakketten. Startbedragen variëren van € 5,00 voor een fles tempranillo van Lopez de Haro tot € 100,00 voor een Magnum Morey-Saint-Denis, 1e cru, 2006 van Lucie et Auguste Lignier.

Ludieke actie

‘Ik ben op het idee gekomen door een wijndocumantaire waarbij er een wijnveiling was. Ik werd getroffen door het sfeertje. Het is een ludieke actie. We gaan er zelf zitten met een hamer en een lijst’, aldus Vesters. Sommelier Walt Hahn en gastvrouw Nikolien Verstraelen zullen de functie van veilingmeesters voor hun rekening nemen. Vesters zelf fungeert als penningmeester.

Leestip: Nikolien Vesters is Talentvol Gastvrouw van het Jaar

Van de opbrengst worden mooie nieuwe wijnen aangeschaft. ‘Geen idee wat hier op afkomt, dus over de opbrengst heb ik nog niet nagedacht. Ik zie op Facebook wel veel leuke reacties verschijnen.’

De veiling start om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. 7,50 euro wordt voor de entree gevraagd, dat is inclusief veilinglijst, een zitplaats, een glas wijn en een borrelhapje in restaurant Vesters.

Leestip: Restaurant Vesters toegetreden tot Euro-Toques

Reageer op dit artikel