nieuws

Wine in Moderation award voor Petro Kools van Da Vinci**

Restaurant 462

Op de Horecava is aan Petro Kools van restaurant Da Vinci de WIM-award uitgereikt door de voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, Peter van Houtert. WIM staat voor ‘Wine in Moderation’, een internationaal initiatief dat als platform informatie geeft aan de consument om verantwoorde wijnconsumptie bij de consument verder te stimuleren.

Wine in Moderation award voor Petro Kools van Da Vinci**
Petro Kools (r) ontvangt de onderscheiding van Toon Naber.

Wereldwijd wordt onderkend dat het nuttigen alcoholische dranken niet zonder risico is. Dit geldt ook voor wijn. Teveel alcohol is niet goed voor de gezondheid. Net zo min als teveel suiker, teveel vet of te weinig bewegen. Omdat wijn drinken ook positieve kanten kent, is het van belang dat wijndrinkers weten wat verantwoorde wijnconsumptie precies inhoudt. Restaurant Da Vinci** kreeg de award uitgereikt vanwege het initiatief van een Wim arrangement. Bij dit wijn arrangement, krijgt de consument een beperkte hoeveelheid wijn geserveerd. Voldoende om van te proeven en te genieten. Petro Kools mag zich nu ‘vriend van Wim’ noemen.

Wine in Moderation

Wine in Moderation is een internationaal initiatief dat per land lokaal wordt ondersteund, in Nederland is dat vertaald naar Wim over Wijn. Door aansluiting bij Wine in Moderation.eu kan Nederland profiteren van de internationale kennis op het gebied van verantwoorde wijnconsumptie. In Nederland is de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) initiator van het internationale Wine in Moderation-initiatief.

 

Reageer op dit artikel