nieuws

‘Air Republic’ van Sergio Herman opent in april

Restaurant 8771

Sergio Herman’s ‘Air Republic’ opent in april de deuren in Cadzand. ‘We zijn verheugd dit te melden na maanden van hard werken.’

‘Air Republic’ van Sergio Herman opent in april
Sergio Herman

Zo meldt het restaurant op Facebook. ‘Onze keuken draait al op volle toeren om de eerste menukaart tot in de kleinste details uit te werken’, liet Sergio Herman enkele weken geleden al weten via social media. Halverwege maart kunnen tafels worden gereserveerd voor Air Republic. In samenwerking met conceptstudio SH19 en het Antwerpse architectenbureau Inarco wordt het laagdrempelige restaurant – dat vlakbij Pure C ligt – ontworpen met een stoere en tijdloze uitstraling.

Takeaway-café

Naast het restaurant komt in hetzelfde gebouw een takeaway-café waar drankjes en lichte gerechten besteld kunnen worden. Deze kunnen genuttigd worden op het terras, het ernaast gelegen strand of worden meegenomen. Het restaurant wil een breed publiek aanspreken met op de kaart naast de vis-, schaal- en schelpdierbereidingen, ook Hermans kenmerkende lichte en frisse groentebereidingen. Als ode aan zijn vader zullen er ook gerechten van Ronnie Herman op de kaart staan die de basis hebben gevormd van de carrière van Sergio Herman.

Groter project

Air Republic is onderdeel van een groter project, het Strandresidentie project, dat op de locatie van restaurant Pure C in 2018 moet zijn gerealiseerd. Het Strandhotel in Cadzand krijgt exclusieve appartementen. Daarnaast wordt het huidige viersterrenhotel volledig vernieuwd en krijgt het 70 kamers. Er zal gefaseerd worden opgeleverd terwijl de complete realisatie van het hele project in 2018 is voorzien. Sergio Herman wordt zelf verantwoordelijk voor de zes Pure C suites. De exploitatie van de overige kamers blijft in handen van de eigenaren van het Strandhotel.

Reageer op dit artikel