nieuws

Bas van Kranen stopt bij De Leuf*

Restaurant 7386

Chef-kok Bas van Kranen stopt in december van dit jaar bij Restaurant De Leuf* in Ubachsberg. Van Kranen – destijds souschef – nam in 2014 na het plotselinge overlijden van Paul van de Bunt de leiding van de keuken op zich. Hij wil begin 2018 voor zichzelf beginnen in de regio Eindhoven.

Bas van Kranen stopt bij De Leuf*
Bas van Kranen en Robin van de Bunt.

Bas van Kranen kwam in 2011 als leerling werken onder de vleugels van tweesterrenchef Paul van de Bunt bij De Leuf in Ubachsberg. Een jaar later promoveerde hij tot sous en in april 2014 stond hij na het overlijden van zijn leermeester plotseling aan het roer van de keuken. ‘Ik heb veel meegemaakt bij De Leuf. Heb er veel geleerd en op het moment dat je moet presteren, blijk je het ook te kunnen.’

Robin van de Bunt chef van De Leuf

Robin van de Bunt – nu nog op wereldreis – komt in september terug naar Limburg en de beide chefs werken de laatste drie maanden van dit jaar samen aan een soepele overdracht.

Van Kranen: ‘Twee jaar geleden heb ik al tegen Sandra van de Bunt gezegd dat ik nog twee jaar bij De Leuf zou blijven. In 2018 wil ik gaan starten aan de volgende uitdaging: het ondernemerschap. Ik moet verder. Naar dit moment hebben we al een tijdje toegewerkt en ik blijf nog tien maanden hier.’

De chef zoekt momenteel nog een geschikt pand in de regio Eindhoven. ‘Ik wil iets meer drukte om me heen dan hier in Ubachsberg. Dat mis ik namelijk wel.’

Nieuwe zaak, hetzelfde niveau in de keuken

In zijn eigen horecabedrijf zal Bas van Kranen op dezelfde manier koken als hij doet bij De Leuf. ‘Zelfde niveau, zelfde kwaliteit. Ik kan niet anders. Maar wel losjes, heel chill. Het wordt een plek waar je na het diner kunt blijven hangen voor een borrel.’

Bas van Kranen wist voor De Leuf een Michelinster te behouden. Ook won hij de Gouden Koksmuts en werd hij door GaultMillau verkozen tot Talentvol Chef van het Jaar.

> De Leuf weer open met Bas van Kranen en Robin van de Bunt

Sandra van de Bunt: ster gewonnen met De Leuf

> Gouden Koksmuts 2015 voor team De Leuf

 

Reageer op dit artikel