nieuws

Bentinck Amerongen open: brigade met ster-ervaring

Restaurant 4285

In de voormalige stallen van Kasteel Amerongen is Restaurant Bentinck van start gegaan. ‘Betaalbaar met een keuken op topniveau’ zegt eigenaar Peter-Paul Swijnenburg. De zaak is 15 februari geopend.

Bentinck Amerongen open: brigade met ster-ervaring

Zijn nieuwe keukenteam kookt volgens hem op topniveau en heeft ervaring in de sterkeuken. ‘Smaak van pure eerlijke streekproducten. In de keuken staan Tommy Janssen en Simon Verkerk als chefs. Janssen was sous-chef bij De Burgemeester* in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon Verkerk werkte onder meer bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en Restaurant Brass in Utrecht. Ook aan de voorkant staan we sterk, het bedieningsteam wordt aangestuurd door Arnoud Pot van De Nederlanden * en Paul Sonnega van De Salentein in Nijkerk.’

Leestip:
Restaurant Bentinck opent in Amerongen

Uit eigen tuin

Groente, fruit en kruiden die worden geoogst uit de op het kasteelterrein gelegen moestuin, spelen een belangrijke rol op het bord. ‘Bentinck onderscheidt zich daarnaast met een spectaculaire chefs table, bijzondere bordpresentaties en kleine tafelbereidingen,’ zegt Swijnenburg.

De zaak is sinds 15 februari open. Bentinck heeft de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie en is gevestigd in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen. Historische elementen zijn behouden.

Uitdagend interieur

Dat het hoge en imposante pand een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland heeft, maakte de inbouw van het restaurant ‘uitdagend’. Peter-Paul Swijnenburg: ‘Overal zijn verhoogde vloeren aangebracht voor leidingwerk en voor extra comfort is vloerverwarming aangelegd. Voor de aankleding is gebruik gemaakt van warme materialen als leer, sisalkleden en een houten vloer met doorkijkjes naar de oude stenen vloer. Kunstenares Claudy Jongstra maakte speciaal voor de ruimte een wandtapijt, een echte eyecatcher.’

 

De chefstable

Chefstable

‘Daarnaast zijn we trots op de spectaculaire chefstable op de vide die direct uitzicht biedt op de keuken. Deze skybox is aan de keukenzijde voorzien van een glazen wand van plafond tot vloer en is afsluitbaar, waardoor hij ook als private-dining-ruimte kan worden gebruikt.’

Restaurant Bentinck is van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur geopend voor lunch, afternoon tea, borrel en diner. Bentinck beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen en verschillende ruimten voor private dining.’

Reageer op dit artikel