nieuws

De Beren naar Hoofddorp, Haarlem en Zwolle

Restaurant 5046

De Beren heeft een nieuwe locatie in Hoofddorp en in Haarlem gaan de deuren van een nieuw restaurant begin maart open. Later die maand volgt ook het debuut in Overijssel met de eerste vestiging in Zwolle. Gouda, Schiedamse Vest, Alkmaar en Apeldoorn staan nog op de planning.

De Beren naar Hoofddorp, Haarlem en Zwolle

‘Met deze twee toplocaties beginnen we 2017 met een vliegende start, er staat een hoop op de planning voor komend jaar.’ vertelt Ad Schaap, eigenaar van De Beren restaurants. Als Zwolle open is, telt De Beren 31 zaken in Nederland.

Schaap is daarnaast bezig met nieuwe restaurants in Schiedamse Vest en Gouda. Gesprekken zijn er over locaties in Apeldoorn en Alkmaar.

Recent vertelde Schaap in een interview met Misset Horeca ver het proces van nieuwe zaken die hij vervolgens overdraagt aan franchisers. ‘Wat we doen bij nieuwe zaken: wij starten hem op, we bouwen ’m zoals wij ’m graag willen, ons team gaat erin. Pas dan gaan we een ondernemer erbij zoeken. Die ondernemers melden zich bij ons, we hebben nog niet actief geworven. Dat gaan we wél doen. We openen Hoofddorp en Haarlem, daar hebben wij geen netwerk. Ik wil geen Rotterdamse ondernemer in Haarlem hebben, het moet lokaal zijn. Na opening willen we in principe binnen zes maanden de zaak overdragen aan een franchisenemer.’

De Beren Interieur

Groeiplannen 

Ad Schaap benoemde zijn groeiplannen heel specifiek in het interview. ‘Eind 2019 staan er 50 Beren restaurants in Nederland. En dat heb ik nog nooit gezegd, we hebben het nooit zo specifiek over groei gehad. Ik hoor zo vaak ketens dingen roepen die ze niet waar maken. Maar de markt is er klaar voor, de financiële middelen zijn er en het model met franchise laat het toe.’

De vestiging in Hoofddorp ligt in het centrum aan het Raadhuisplein, náást Schouwburg de Meerse. De Beren in Haarlem komt in het Raakskwartier aan het Hortusplein, met om de hoek een Pathé bioscoop.

Beren Bios Arrangement

Gasten kunnen bij deze vestiging gebruik maken van het Beren Bios Arrangement. Voor 26,50 krijgen gasten hier een driegangenkeuzemenu en een bioscoopkaartje voor een film naar keuze.

De Beren: start in 1984

De Beren startte in 1984 met de opening van een eetcafé op de Noordsingel in Rotterdam. Inmiddels heeft Ad Schaap filialen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland en Gelderland.

Reageer op dit artikel