nieuws

Jeroen Trimbos stopt met Restaurant Jerome

Restaurant 4951

Jeroen Trimbos (33) stopt met Restaurant Jerome in Valkenburg. Hij gaat 1500 meter verderop aan de slag als chef van het Parkhotel Valkenburg. Afgelopen weekend heeft hij zijn laatste gerechten als ondernemer uitgeserveerd bij Jerome.

Jeroen Trimbos stopt met Restaurant Jerome

Jeroen Trimbos kan zijn carrière switch eenvoudig verklaren: ‘Het Parkhotel Valkenburg heeft me in augustus benaderd met de vraag of ik hun restaurant wilde gaan doen. En daar hebben we “ja” tegen gezegd. Binnen een dag hebben we de knoop doorgehakt. Mijn vrouw (Anke Trimbos-Jaminon – red) werkt al sinds november bij het hotel, op personeelszaken. Voor mij komt er nu na 9 jaar een einde aan het zelfstandig ondernemerschap. Het was ontzettend leuk, leerzaam en ook bikkelhard. Zaken als de banken en wetgeving zal ik echt niet missen.’

Trimbos laat weten dat de restaurantwereld er 9 jaar geleden, toen hij op 23-jarige leeftijd begon, er heel anders uitzag dan nu. ‘Actieweken bestond niet, er was geen crisis. Het was totaal anders.’ Van de 9 jaar dat Jeroen Trimbos ondernemer was, stond hij drie jaar alleen in de keuken. Sinds juni 2016 stond hij ook weer alleen achter de kachel van Jerome. ‘In de nieuwe situatie bestaat het keukenteam uit 4 mensen. Ook prettig voor mij. We gaan zeven dagen per week open.’ Hoe de nieuwe zaak gaat heten, mag Trimbos nog niet verklappen. Hij wil 1 april van start.

Leestip:
Meer transfer-nieuws uit de restaurant wereld

Maarten Bevers als gastheer bij Parkhotel Valkenburg

Aan de voorkant heeft het hotel Maarten Bevers (24) aangetrokken als gastheer. Bevers werkte onder meer bij L’Atelier en bij Davinci** in Maastbracht. Parkhotel Valkenburg telt 89 kamers. Over de nieuwe koers die Trimbos en Bever gaan varen, zegt de eerste: ‘Koken volgens de trends van nu. Prijsniveau van een Bib gourmand met ook de bijbehorende kwaliteit. Maar wel minder gangen. In Valkenburg zijn op doordeweekse dagen steeds minder mensen die een volledig menu van bijvoorbeeld 7 gangen willen eten. Daar gaan we op inspelen.’

Kookworkshops en kamers verhuren

Een beetje ondernemer blijft Trimbos wel, omdat hij kookworkshops blijft geven en ook hotelkamers blijft verhuren. De kamers boven Restaurant Jerome blijft hij voorlopig verhuren, zoals hij dat altijd deed onder de noemer Slapen@Jerome. Het pand van Restaurant Jerome staat in de verkoop. ‘Er zijn gesprekken met diverse partijen, maar er is nog geen knoop doorgehakt.’

JeroenTrimbos

Jeroen Trimbos

De chef-kok werkte voor zijn ondernemerschap bij De Leuf in Ubachsberg. Leerling was hij bij Chateau St. Gerlach en Tout a Fait. 

Leestip:
Jeroen Trimbos over het verlies van zijn Bib Gourmand voor Jerome. 

 

Reageer op dit artikel