Het panel stond onder leiding van Thérèse Boer, eigenaresse en gastvrouw in driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, en Albert Kooij, executive chef in Restaurant Stones en oprichter van de Dutch Cuisine.
Hospitality, the next generation
Studenten die een operationele horeca-opleiding volgen op het Drenthe College, werken onder leiding van studenten van Stenden Hotel Management School in Restaurant Stones. Studenten leren hier hoe ze als toekomstig gastheer/gastvrouw moeten functioneren. Tijdens de opening van Stones vorig jaar oktober, sprak Thérèse Boer haar zorg al uit over de kwaliteit van goed geschoold horecapersoneel. Die uitspraak hebben Stenden en Drenthe College ter harte genomen door de samenwerking met het ondernemerspanel te initiëren.
Leestips: Tien tips voor gastvriendelijkheid
Passie moet terug
Vragen die centraal stonden: Wat zijn de trends? Wat moet de gastheer/gastvrouw van de toekomst eigenlijk kennen en kunnen? Wat houdt het woord gastvrijheid in? Hoe zorgen we er samen voor dat het vak gastheer/gastvrouw weer sexy en trendy is? En hoe zorgen we ervoor dat de interesse weer aangewakkerd wordt bij de huidige jeugd, zodat deze weer kiest voor dit mooie vak?
THERESE BOER: 'WE MOETEN
MEER AANDACHT BESTEDEN
AAN GASTPSYCHOLOGIE'
Thérèse Boer: 'We moeten meer aandacht gaan besteden aan gastpsychologie, ik denk dat we de studenten moeten leren om de gast te lezen'. Stenden en het Drenthe College gaven samen met het ondernemerspanel een belangrijke invulling aan de ontwikkeling van de vraagstukken. Daarnaast gaan ze helpen de passie terug te brengen, zodat een nieuwe generatie aan jonge mensen klaar is om te kunnen werken in de dynamische en passievolle gastvrijheidsindustrie.