nieuws

Kookwedstrijden tijdens Food Lab Zeeland

Restaurant 973

Op maandag 13 maart en dinsdag 14 maart vindt in de Zeelandhallen in Goes FoodExpo Zeeland plaats. Het samenwerkingsverband tussen bedrijven en het vmbo en mbo horecaonderwijs in Zeeland, Food Lab Zeeland, organiseert op beide dagen horecavakwedstrijden voor professionals en mbo- studenten.

Kookwedstrijden tijdens Food Lab Zeeland

Op de eerste dag van Foodexpo.nl Zeeland zullen zes koppels van leermeesters en leerlingen strijden om de Zeeuwse Mossel Trofee. Professionals gaan samen met hun studenten de strijd aan met andere leermeester-studentteams om de Zeeuwse Mossel Trofee. Tijdens deze kookwedstrijd ligt de nadruk onder andere op vaktechnische kooktechnieken, creativiteit, hygiëne en de samenwerking tussen leermeester en student.

Strijden om de Zilte Bokaal

Op dinsdag 14 maart strijden zes teams van vier mbo-studenten van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie, Albeda College, ROC van Amsterdam, De Rooi Pannen, Koning Willem I College, Hotelschool Ter Duinen met elkaar om de Zilte Bokaal in de wacht te slepen. Tijdens deze kookwedstrijden ligt de nadruk op de kooktechnieken, creativiteit, hygiëne, presentatie en smaak.
Het eten wat wordt bereid en geserveerd wordt niet weggegooid. Food Lab Zeeland zorgt voor tafelgasten. FoodExpo Zeeland is een evenement voor iedereen met een affiniteit met de horecasector. Het zal plaatsvinden in de Noordzeehal van de Zeelandhallen te Goes op 13 en 14 maart van 10.00 tot 19.00 uur.

Reageer op dit artikel