nieuws

La Cubanita haalt twee ton op voor ‘Villa Joep’

Restaurant 1027

Tapasketen La Cubanita heeft in een maand tijd 200.000 euro opgehaald voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. De tapasketen bood een speciaal arrangement aan om geld op te halen voor onderzoek naar deze vorm van kanker bij kinderen.

La Cubanita haalt twee ton op voor ‘Villa Joep’

Eerder deze maand vond de overhandiging van de cheque aan Villa Joep plaats. ‘We hadden goede hoop op een succesvolle actie, maar dat het zó uit zou pakken, hadden zelfs wij niet verwacht’, aldus Inge Palm, brandmanager bij La Cubanita.

Speciaal arrangement La Cubanita

La Cubanita stelde een speciaal arrangement samen waarbij gasten konden genieten van onbeperkt tapas eten in combinatie met een dessert voor een vaste prijs. Van ieder arrangement ging er €2,50 in de pot voor Villa Joep. Alle 45 vestigingen hebben zich samen met hun gasten ingezet wat leidde tot een eindbedrag van €203.730. Omdat de stichting verder geen kosten maakt, komt het gehele bedrag ten goede aan onderzoek.

Villa Joep

Villa Joep is opgericht door de ouders van Joep. Hij was één van de kinderen die in 2002 werd gediagnosticeerd met neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks worden zo’n 25 kinderen hiermee gediagnosticeerd. Zijn overlevingskansen werden niet hoger geschat dan 20 procent. Joep was op dat moment 3,5 jaar oud. Na een zware strijd die hij moedig heeft doorstaan, overleed hij uiteindelijk op 4,5 jarige leeftijd. Zijn ouders maakte hierbij de belofte aan Joep om het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten. Zo ontstond Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

Lees hier meer over tapasketen La Cubanita

 

Reageer op dit artikel