nieuws

Oeuvreprijs Heston Blumenthal bij World’s 50 Best Restaurants

Restaurant 1148

Heston Blumenthal is onderscheiden met de Lifetime Achievement Award van de The World’s 50 Best Restaurants 2017. De Engelse chef ontvangt de oeuvre-award tijdens de bekendmaking van de World’s 50 Best Restaurants 2017 op 5 april in Melbourne.

Oeuvreprijs Heston Blumenthal bij World’s 50 Best Restaurants

Heston Blumenthal wordt door de World’s 50 Best Restaurants geroemd om zijn impact op het koken wereldwijd en het ontwikkelen van diverse kooktechnieken. De onderscheiding, de Lifetime Achievement Award, wordt hem 5 april overhandigd in Melbourne. De Australische stad is dit jaar gastheer van de World’s 50 Best Restaurants.

Dinner by Heston Blumenthal

Heston Blumenthal wist in 2005 al de eerste plek te bemachtigen op de lijst van beste restaurant ter wereld, met The Fat Duck. De kleine zaak, net buiten

The Fat Duck, de eerste zaak van Heston Blumenthal.

The Fat Duck, net buiten Londen.

Londen, is onderscheiden met drie Michelinsterren. Zijn tweede restaurant, dat in 2011 in Londen opende, Dinner by Heston Blumenthal, stond het afgelopen jaar op plek 45 van The World’s 50 Best Restaurants.

The World’s 50 Best Restaurants 2017

Met de Lifetime Achievement Award komt Heston Blumenthal in een fraai rijtje. In 2016 ging de oeuvreprijs naar Alain Passard en in 2015 naar Daniel Boulud. In 2014 viel Blumenthal’s landgenoot Fergus Henderson de eer te beurt. De bekendmaking van The World’s 50 Best Restaurants 2017 vindt dit jaar op 5 april plaats in Melbourne.

Reageer op dit artikel