nieuws

Restaurant Brass: twee nieuwe chefs

Restaurant 1090

Restaurant Brass in Utrecht heeft twee nieuwe koks in de keuken. Als chef is Robert Jan Bubberman begonnen. Bubberman is afkomstig van Kasteel Heemstede* en werkte er als assistent chef onder leiding van André van Doorn. Yoram van Dongen is bij Brass gestart als souschef.

Restaurant Brass: twee nieuwe chefs

Robert Jan Bubberman begon als afwasser bij Kasteel Heemstede* in Houten en werkte zichzelf op van leerling, zelfstandig werkend kok, chef de partie tot assistent chef-kok. Hij volgt bij Brass Luke Webb op die vorig jaar vertrok naar Gare du Sud, ook in Utrecht.

De tweede chef die Brarss heeft verlaten is Rene van der Weijden. Deze chef, die leerde bij De Hoefslag en Luce, ging na Brass ook naar Gare du Sud en werkt nu inmiddels bij Grand Hotel Karel V als chef de partie.

Yoram van Dongen vertrok na zijn koksopleiding naar het buitenland en stond in keukens in San Francisco en Peru. De laatste drie jaar werkte hij als chef bij Coco Pazzo, ook in Houten.

Brass: Sidney en Maartje Rubens

Brass is eigendom van Maartje Rubens Muizers en Sidney Rubens. Zij zijn samen ook de eigenaren van Lunchroom Voer en organiseren ook het culinaire evenement Uitgekookt. Sidney Rubens was daarnaast ook 14 jaar eigenaar van Rubens Proeflokaal aan de Nieuwe Gracht in Utrecht.

Brass bestaat ruim vijf jaar en zit aan het Janskerkhof in Utrecht. Een plein waar het vooral gaat om natte horeca en nachthoreca. De keuken van Brass is Frans Internationaal met klassieke gerechten die de chefs in een modern jasje steken.

‘We presenteren Franse en Italiaanse klassiekers net weer anders, soms met Oosterse invloeden. We hebben een kleine a la carte kaart die om de 6 weken wisselt maar daarnaast maken we altijd een chefsmenu waarbij gasten uit 3, 4 of 5 gangen kunnen kiezen.’ Vijf gangen kosten bij Brass 47,50 euro.

Reageer op dit artikel