Ruben Kwakman naar Zarzo*

Ruben Kwakman naar Zarzo*
Ruben Kwakman

Ruben Kwakman, Nederlands Kampioen sommelier 2014/2015 heeft de overstap gemaakt van restaurant Vin'x in Den Bosch naar Zarzo in Eindhoven. Hij versterkt het team van het restaurant van Adrian Zarzo Habraken dat eind 2015 een ster kreeg van Michelin.

‘Adrian ken ik al heel lang uit het sommeliers-wereldje. Er was geen officiële vacature, het kwam gewoon tijdens een gesprek op tafel.’

Kwakman versterkt het team van Adrian Zarzo Habraken. ‘Jhon Berkelmans staat eigenlijk vooral bij Valenzia, de tweede zaak van Adrian. Randy Bouwer treedt steeds meer op als maître en daar kom ik nu bij als sommelier. Heel bijzonder hoor, in een team van vier sommeliers werken. En de wijnkelder is echt geweldig,’ lacht Kwakman bijna lyrisch.

560 wijnen

Zarzo heeft 560 wijnen op de kaart en vrij veel gasten die kiezen voor a la carte wijnen, zegt Kwakman tegen Misset Horeca. Hij bewondert met name de wijnen uit de bourgogne, zijn persoonlijke favoriet en de vele Spaanse wijnen. ‘Er liggen hier echt veel bijzondere Spaanse wijnen zoals van Vega Sicilia, die je bijna nergens ziet.’ De vader van Adrian is Spaans, dus vandaar.’

Wat assortiment betreft heeft Zarzo voor Kwakman een nog meer uitdagender aanbod dan bij het Bossche restaurant Vin ’x. ‘De eigenaresse Marieke Vennix-Kool is een goede vriendin van me. Nog steeds. Ik heb haar geholpen het jonge restaurant op de rails te zetten.’

Ruben Kwakman beste sommelier van Nederland

Voor zijn komst naar Den Bosch werkte Ruben Kwakman bij Parkheuvel, De Bokkedoorns en Cordial. In september 2014 won hij de Trophée Henriot, de wedstrijd om de titel wie zich beste sommelier van Nederland mag noemen.

In mei 2017 doet Kwakman voor Nederland mee aan het EK voor sommeliers in Wenen.

Leestips:
Sommelier Kwakman van Parkheuvel naar Le Vin 'x
Ruben Kwakman beste sommelier van Nederland
Tweede zaak voor Adrian Zarzo Habraken