nieuws

Streekproducten en kookwedstrijden op Noord-Hollandse Horecabeurs

Restaurant 830

Op 27 en 28 maart 2017 vindt in het Alkmaarse AFAS Stadion de Noord-Hollandse Horecabeurs plaats. Meer dan 100 exposanten zorgen deze twee dagen voor vakmanschap, kennisdeling en inspiratie.

Streekproducten en kookwedstrijden op Noord-Hollandse Horecabeurs

In het entreepaviljoen wordt door kleine producenten, boeren en telers passievol aandacht geschonken aan duurzame streekproducten uit Noord-Holland. Met deze producten maakt het Gastronomisch Gilde, onder het oog van de bezoeker, culinaire gerechtjes om te proeven. Daarnaast worden op de derde verdieping van het stadion wedstrijden georganiseerd waar zowel een nieuwe generatie koks in opleiding (ROC), als gevestigde professionals strijden om de prijzen en de eer. Twee van deze teams worden geleverd door sterrenrestaurants uit eigen provincie.

Gastvrijheid staat elk jaar centraal maar de Noord-Hollandse Horecabeurs is alleen toegankelijk voor horecaprofessionals. Daarom ontvangen ruim 15.000 Noord-Hollandse horecaondernemers elk jaar een uitgebreide beurskrant met gratis toegangscodes. Het is de achtste keer dat deze beurs wordt georganiseerd en het is, met uitzondering van Kings Day, het grootste evenement dat in en om het AFAS Stadion wordt gehouden. De beurs verwacht dit jaar ongeveer 4.500 bezoekers waarvoor meer dan voldoende gratis parkeerruimte is. Horeca totaalleverancier VHC Jongens uit Oostzaan is één van de hoofdsponsors en tevens de organisatorische kracht.

Reageer op dit artikel