nieuws

Tweede zaak voor Erik Tas in Leidschendam: Bistro Nr. 11

Restaurant 5504

Erik Tas, voormalig sous-chef van restaurant Parkheuvel, opent 1 maart in Leidschendam een tweede zaak: Bistro nr. 11, samen met compagnon George Longhitano. De laagdrempelige bistro zit in het pand naast zijn restaurant Bij Erik. ‘Weliswaar een bistro, maar aan de kwaliteit doen we geen concessies.’

Tweede zaak voor Erik Tas in Leidschendam: Bistro Nr. 11

Erik Tas, eerder werkzaam bij Parkheuvel en De Zwetheul, wil zich met Bistro Nr.11 ook in een toegankelijker segment begeven. ‘Mijn restaurant Bij Erik is toch het hogere segment, maar als ik naar mezelf kijk; ik wil ook niet elke week in zo’n zaak eten.’ Toen het pand naast zijn restaurant vrij kwam, grepen Tas en compagnon George Longhitano die kans aan op Bistro Nr. 11 te openen.

‘150 couverts op goede dag’

Tas geeft aan flink geïnvesteerd te hebben in zijn nieuwe zaak. ‘Maar als de zaak op volle toeren Erik Tasdraait, kunnen er aardig wat couverts doorheen. Tas: ‘Binnen zestig zitplaatsen, op het terras nog vijftig en in de binnentuin ook nog eens 60 zitplaatsen. Dus tijdens een goede shift kunnen we 150 couverts wel halen.

‘Geen concessies aan kwaliteit’

Daarnaast willen Erik Tas en George Longhitano toegankelijkheid bieden maar dan wel op een hoog niveau. Tas: ‘Een steak of een salade moet ook gewoon goed zijn, daar gaan we geen concessies aan doen. We snijden zelf de dikke frieten en bieden goed brood van Menno.’  Bistro Nr 11. is 7 dagen in de week open, vanaf 09.00 uur ’s ochtends voor ontbijt tot en met diner.

Erik Tas: Bib binnen een jaar

Erik Tas werkte in het verleden onder meer bij de restaurants Parkheuvel, De Zwetheul en Badhotel Bruin op Vlieland. In 2014 opende hij Bij Erik in Leidschendam. Een jaar later werd het restaurant al beloond door Michelin met een Bib Gourmand.

Reageer op dit artikel