nieuws

Zeven Michelinsterren koken voor KiKa

Restaurant 2617

De Foodclub organiseert maandag 27 maart 2017, samen met Bidvest DeliXL en Excelsior Hospitality & Events een diner in Rotterdam waarvan de opbrengst bestemd is voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Zes topchefs, goed voor zeven Michelinsterren, worden gekoppeld aan leerlingen van Rotterdamse horecavakscholen, waarna zij gezamenlijk een zesgangendiner bereiden voor ruim 250 gasten.

Zeven Michelinsterren koken voor KiKa

Het Foodclub KiKa-diner heeft een line-up van (sterren)chefs, waarvan de meeste al meerdere jaren hebben bijgedragen aan dit terugkerende event: Gert Blom (restaurant Amarone Rotterdam *), Erik van Loo (restaurant Parkheuvel Rotterdam **), Antoine Schweig (restaurant De Prins Rotterdam), Wim Severein (restaurant Het Wereldmuseum Rotterdam *), René Tichelaar (restaurant De Gieser Wildeman Noordeloos *) en Fred Mustert (restaurant Fred Rotterdam **).

Leerlingen staan topgastheren bij

Het diner wordt geserveerd onder leiding van diverse topgastheren en -vrouwen van gerenommeerde restaurants, waaronder Axel Rosier van restaurant Fred, Ingrid Buikema van Het Wereldmuseum, Sebby Klay van Excelsior Hospitality & Events en SVH Meestergastheer Harrie Baas van Harrie Baas Wine-Food Consultancy. Ook zij worden bijgestaan door leerlingen van (horecavak)scholen A.J. Schreuderschool (VSO), Horeca Vakschool Rotterdam (VMBO) en Zadkine (MBO).

Leestip: Hertog Jan en Geniet & Geef halen ruim een ton op voor Kika

Bijdrage van Foodprofessionals

Secretaris Foodclub Dennis Janssen: ‘Vorig jaar tijdens ons tweede diner haalden we het mooie bedrag van €13.500 op voor KiKa en dat heeft ons doen besluiten om er een jaarlijks event van te maken, omdat we het belangrijk vinden als foodprofessionals een bijdrage te leveren aan de bestrijding van kinderkanker. We zijn heel blij dat we hierbij gesteund worden door een aantal partners: Excelsior Hospitality & Events stelt hun keuken en restaurant ter beschikking, Bidvest DeliXL verzorgt de ingrediënten voor de chefs en De Gouden Ton Rotterdam levert de wijnen.’

Leestip: Cafés halen €50.000 op voor Kika

Ruimte voor 250 gasten

Penningmeester Remco Faasse: ‘Tijdens het diner kunnen de ruim 250 gasten genieten van (muzikale) acts en er vindt een loterij en een veiling plaats, waarvoor diverse toprestaurants items beschikbaar hebben gesteld.Daarnaast is er voor junioren voetbalteams een training te winnen via een online loterij. De winnaars worden getraind door de selectie van voetbalclub Excelsior en een keeper van Feyenoord. Hiervoor kunnen via de website www.foodclub.eu loten gekocht worden voor €25 per lot. De winnaars mogen tevens op 4 april de openingswedstrijd voorafgaand aan Excelsior-FC Utrecht voetballen, waarna ze op de tribune de wedstrijd mogen bekijken.’

Reserveren: €2000 voor 10 personen

Reserveren voor het Foodclub KiKa-diner is nog mogelijk, er zijn nog enkele tafels van 10 personen beschikbaar. Prijs: € 2000 per tafel van 10 personen. Het diner vindt plaats op 27 maart 2017 vanaf 17.00 uur in het restaurant van het Excelsior-stadion Woudestein in Rotterdam.

Reserveren kan via www.foodclub.eu.

Reageer op dit artikel