nieuws

‘Air Republic’ van Sergio Herman opent 31 maart

Restaurant 6049

Sergio Herman’s ‘Air Republic’ opent op 31 maart de deuren in Cadzand. Reserveren voor het restaurant is inmiddels mogelijk. Voor de eerste maand is het restaurant al volgeboekt.

‘Air Republic’ van Sergio Herman opent 31 maart

De website meldt dat het restaurant volgeboekt is en er een wachtlijst is voor de maand april. ‘Dit geeft echter geen garantie op een definitieve reservering.’ Ver vooruit reserveren is niet mogelijk. Voor de maand mei starten de reserveringen vanaf 1 april en voor juni vanaf 1 mei. Zo schuift het iedere maand op.

Keuken Air Republic

‘In onze open keuken draait het om eenvoudige bereidingen van Zeeuwse producten. De focus ligt daarbij op de klassieke keuken en veel van de gerechten die we bij Air Republic serveren hebben ooit bij mijn vader op de kaart gestaan.’ Denk daarbij aan gemarineerde mosseltjes, oesters met champagnesaus en langoustines maar ook een lekker stuk vlees of een kip van de rotisserie. ‘Uiteraard blijven we met dit concept ook de kwaliteit waarborgen die inmiddels van onze restaurantgroep wordt verwacht.’ Eerder meldde het restaurant op social media: ‘Onze keuken draait al op volle toeren om de eerste menukaart tot in de kleinste details uit te werken’.

Stoer en tijdloos

In samenwerking met conceptstudio SH19 en het Antwerpse architectenbureau Inarco wordt het laagdrempelige restaurant Air Republic – dat vlakbij Pure C ligt – ontworpen met een stoere en tijdloze uitstraling.

Takeaway-café

Naast het restaurant komt in hetzelfde gebouw een takeaway-café waar drankjes en lichte gerechten besteld kunnen worden. Deze kunnen genuttigd worden op het terras, het ernaast gelegen strand of worden meegenomen. Het restaurant wil een breed publiek aanspreken met op de kaart naast de vis-, schaal- en schelpdierbereidingen, ook Hermans kenmerkende lichte en frisse groentebereidingen. Als ode aan zijn vader zullen er ook gerechten van Ronnie Herman op de kaart staan die de basis hebben gevormd van de carrière van Sergio Herman.

Groter project

Air Republic is onderdeel van een groter project, het Strandresidentie project, dat op de locatie van restaurant Pure C in 2018 moet zijn gerealiseerd. Het Strandhotel in Cadzand krijgt exclusieve appartementen. Daarnaast wordt het huidige viersterrenhotel volledig vernieuwd en krijgt het 70 kamers. Er zal gefaseerd worden opgeleverd terwijl de complete realisatie van het hele project in 2018 is voorzien. Sergio Herman wordt zelf verantwoordelijk voor de zes Pure C suites. De exploitatie van de overige kamers blijft in handen van de eigenaren van het Strandhotel.

Reageer op dit artikel