nieuws

Chef-kok Bjorn Massop verlaat De Echoput voor Villa Ruimzicht

Restaurant 2410

Bjorn Massop, chef-kok van hotel-restaurant De Echoput in Hoog Soeren, maakt de overstap naar Doetinchem. Per 1 april gaat hij daar als chef-kok aan de slag bij Hotel Villa Ruimzicht.

Chef-kok Bjorn Massop verlaat De Echoput voor Villa Ruimzicht
Bjorn Massop/ foto: Facebook

‘Na bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest op de prachtige Veluwe is het tijd om weer huiswaarts te keren’, zegt de uit de Achterhoek afkomstige kok. ‘Ik hoop veel van de kennis en ervaring die ik de afgelopen 14 jaar heb mogen opdoen, te steken in de regio en jonge gemotiveerde koks’, zegt Bjorn Massop. Zijn wens is dan ook om de streek culinair gezien nog meer op de kaart te zetten. Massop werkte voorheen bij sterrestaurant Basiliek in Harderwijk en bij sterrenrestaurant De Zwethheul dat later verder ging als Aan de Zweth.

Arthur Ross naar Oostenrijk

De voormalige chef-kok van Villa Ruimzicht Arthur Ross is een nieuwe uitdaging aangegaan. Met zijn gezin runt hij een restaurant in het Oostenrijkse skigebied Niederau. Wie het stokje gaat overnemen van Massop in De Echoput is nog niet bekend.

Bekijk ook: De Echoput in Ranglijst Lekker 2017

Van De Echoput naar Villa Ruimzicht

Villa Ruimzicht

Villa Ruimzicht

Massop: ‘Ik vind het jammer om De Echoput te verlaten. Heb hart gekregen voor deze zaak en de omgeving. Maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik laat een zaak achter die goed staat, dat voelt prettig.’ Bij Villa Ruimzicht gaat Massop zich de eerste jaren compleet focussen op de keuken van de massale villa. De chef-kok heeft de uiteindelijke droom om een eigen restaurant te beginnen. ‘Dit is ook bekend bij Villa Ruimzicht’, laat de kok weten. Wellicht dat Kees Hensen, actief horecaondernemer in de Achterhoek, op dit punt in de toekomst nog iets kan betekenen voor Massop.

Over De Echoput

De Echoput verloor tijdens de presentatie van de Michelingids 2015 haar ster. In het verleden had De Echoput vaker met sterverlies te maken. Zo ging het bedrijf van twee sterren in 1989 naar een. Tussen 2002 en 2004 en 2011-2014 werd het ook bekroond met een ster.

Lees ook: Michelin 2015: De Echoput hield rekening met sterverlies

Reageer op dit artikel