nieuws

De Bokkedoorns, La Rive en De Lindenhof in top 200 beste klassieke restaurants

Restaurant 4295

De Bokkedoorns in Overveen, bekroond met twee Michelinsterren, is het hoogst genoteerde Nederlandse restaurant in de top 200 van Klassieke Restaurants 2017 van het Amerikaanse platform Opinionated About Dining (OAD). OAD heeft de top 200 deze week online gezet. Er staan nog twee Nederlandse restaurants in naast De Bokkedoorns. 

De Bokkedoorns, La Rive en De Lindenhof in top 200 beste klassieke restaurants
Menno Post en Pascal Beeren van De Bokkedoorns

Naast De Bokkedoorns, in bezit van twee Michelinsterren van John en Pascal Beeren en Menno Post, staat ook De Lindenhof van Martin Kruithof in Giethoorn in de lijst van 200 beste klassieke restaurants van 2017. De Lindenhof neemt positie 80 in. La Rive, van chef Roger Rassin in het Amstel Hotel is de derde Nederlandse notering in de top 200. La Rive staat op 127.

Menno Post maakte de notering bekend via zijn Facebook-pagina.

Op nummer één in de ranglijst staat  Hotel de Ville – B. Violier, van chef Franck Giovannini in Lausanne Zwitserland. Op nummer twee en drie staan twee Franse zaken. De top tien bevat maar liefst 5 Franse restaurants, twee Duitse zaken, een Spaanse en een restaurant bevindt zich in Monaco. Dit is de zaak van de Franse chef Alain Ducasse- Louis XV. De

Rogér Rassin SVH Meesterkok

Roger Rassin van La Rive

dagelijkse leiding is er in handen van chef Dominique Lory.

De hoogst genoteerde Belg staat op nummer 15 en het gaat hier om Hof van Cleven van Peter Goossens, in bezit van drie Michelinsterren.

De Top 100+ Classical & Heritage Restaurants 2017 is de officiële naam van de door Opinionated About Dining gepubliceerde ranglijst. De lijst bevat – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen 100 maar 200 restaurants die vallen onder de noemer ‘klassiek’. Volgens Opinionated About Dining onderscheiden de restaurants in de lijst zich vanwege de status als erfgoed

De Top 100 Klassieke Restaurants van 2017

Nr   Naam Chef Keuken Locatie
1 Hôtel de Ville – B. Violier Franck Giovannini Contemporary French Lausanne, Switzerland
2 Régis et Jacques Marcon Régis et Jacques Marcon French Saint-Bonnet-le-Froid, France
3 Troisgros Michel & César Troisgros Contemporary French Ouches, France
4 Michel Guérard Michel Guérard French Eugénie-les-Bains, France
5 Waldhotel Sonnora Helmut Thieltges French-German Dreis, Germany
6 L’Ambroisie Bernard Pacaud French Paris, France
7 Le Cinq Christian Le Squer Contemporary French Paris, France
8 Alain Ducasse- Louis XV Dominique Lory Contemporary French Principality of Monaco
9 Ibai Alicio Garro Asador San Sebastian, Spain
10 Schwarzwaldstube Harold Wohlfhart French-German Baiersbronn, Germany
11 Guy Savoy Guy Savoy Contemporary French Paris, France
12 Dal Pescatore Nadia Santini Italian Canneto Sull”Oglio, Italy
13 Pic Anne-Sophie Pic Contemporary French Valence, France
14 Restaurant Bareiss Claus Peter-Lump French-German Baiersbronn, Germany
15 Hof van Cleve Peter Goosens Contemporary French-Flemish Kruishoutem, Belgium
16 Gilles Goujon/Auberge de Vieux Puits Gilles Goujon Contemporary French Fontjoncouse, France
17 Elkano Aitor Arregui Seafood Asador Getaria, Spain
18 Bras Sebastian Bras Contemporary French Lagioule, France
19 Lameloise Eric Pras French Chagny, France
20 Alain Ducasse au Le Meurice Jocelyn Herland Contemporary French Paris, France
21 Restaurant Heinz Winkler Heinz Winkler French-German Aschau im Chiemgau, Germany
22 Le Petit Nice Gérald Passédat Contemporary French Marseille, France
23 Cheval Blanc Peter Knogl French Basel, Switzerland
24 Epicure Eric Frechon French Paris, France
25 Da Vittorio Enrico Cerea Italian Seafood Brusaporta, Italy
26 Michel Trama Michel Trama French Puymirol, France
27 Søllerød Kro Brian Mark Hansen Contemporary French Holte, Denmark
28 Auberge de l’Ill Marc Haeberlin French-Alsatian Illhausern, France
29 La Bouitte Reneé and Maxime Meilleur Contemporary French Saint-Martin-de-Belleville, France
30 Bernard Loiseau Patrick Bertron Contemporary French Saulieu, France
31 D ’Berto Marisol Dominguez Garcia Seafood O Grove, Spain
32 Restaurant Gordon Ramsay Matt Abé Contemporary French London, United Kingdom
33 La Pergola Heinz Beck Contemporary Italian Rome, Italy
34 Patrick Guilbaud Patrick Guilbaud French Dublin, Ireland
35 Joël Robuchon Christophe Cussac French Principality of Monaco
36 La Mere Brazier Mathieu Viannay French Lyon, France
37 Al Sorriso Luisa Vallaza Italian Soriso, Italy
38 Côte St-Jacques Jean-Michel Lorain French Joigny, France
39 Château de la Chèvre d’Or Arnaud Faye French-Provencal Eze, France
40 Taillevent Alain Soliveres French Paris, France
41 Il luogo di Aimo e Nadia Fabio Pisani and Alessandro Negrini Italian Milan, Italy
42 Paul Bocuse Christian Bouvarel French Collonges-au-Mont-d’Or, France
43 Enoteca Pinchiorri Ricardo Monco Italian Florence, Italy
44 Don Alfonso 1890 Alfonso Iaccarino Contemporary Italian Sant’Agata sui Due Golfi, Italy
45 Tantris Hans Haas Contemporary German Munich, Germany
46 Lucas Carton Julian Dumas Contemporary French Paris, France
47 Oustaù de Baumanière Jean-André Charial French-Provencal Les-Baux, France
48 de Bokkedoorns Menno Post Contemporary French Overveen, Netherlands
49 La Maison Des Bois Marc Veyrat Contemporary French Manigod, France
50 Château les Crayères Phillipe Mille French Reims, France
51 Alain Ducasse at the Dorchester Jean-Philippe Blondet Contemporary French London, United Kingdom
52 Le Manoir aux Quat’Saisons Raymond Blanc French New Milton, United Kingdom
53 Auberge de l’Ile Jean-Christophe Ansanay French Lyon, France
54 Spondi Aggelos Lantos French Athens, Greece
55 Zuberoa Hilario Arbelaitz Basque Oiartzun, Spain
56 Sea Grill Yves Mattagne French-Seafood Brussels, Belgium
57 Casa Julián Matías Gorrotxategui Steakhouse Tolosa, Spain
58 Königshof Martin Fauster Contemporary French Munich, Germany
59 El Faralló Javier Alguacil Seafood Dénia, Spain
60 L’Atelier de Joël Robuchon Axel Manes Contemporary French Paris, France
61 Kong Hans Kaelder Mark Lundgaard Contemporary French Copenhagen, Denmark
62 Akelare Pedro Subijana New Basque San Sebastian, Spain
63 Antica Corte Pallavicina Massimo Spigaroli Italian Polesine Parmense, Italy
64 Antica Corona Reale-da Renzo Gian Piero Vivalda Piemontese Cervere, Italy
65 Restaurant Dallmayr Diethard Urbansky Contemporary French-German Munich, Germany
66 Ritz, The John Williams French London, United Kingdom
67 Casa Gerardo Marcos & Pedro Moran New Asturian Prendes, Spain
68 Comme Chez Soi Lionel Ringolet French Brussels, Belgium
69 Kaia Kaipe Igor Arregui Seafood Asador Getaria, Spain
70 Le Gavroche Alain Roux French London, United Kingdom
71 Fischers Fritz Christian Lohse French Berlin, Germany
72 Koffman’s Pierre Koffman French London, United Kingdom
73 Tour d’Argent Philippe Labbé French Paris, France
74 Santceloni Óscar Velasco Spanish Madrid, Spain
75 Le Duc Pascal Hélard French Seafood Paris, France
76 L’Ami Louis Louis Gadby Luxury Bistro Paris, France
77 Grand Véfour Guy Martin French Paris, France
78 Alain Ducasse at the Plaza Athénée Romain Meder Contemporary French Paris, France
79 Rias de Gallicia Juan-Carlos Iglesias Seafood Barcelona, Spain
80 De Lindenhof Martin Kruithof Contemporary French-Asian Giethoorn, Netherlands
81 Georges Blanc Frédéric Blanc French Vonnas, France
82 Le Pré Catelan Frédéric Anton French Paris, France
83 Apicius Jean-Pierre Vigato French Paris, France
84 Alameda Gorka Txapartegi Asador Fuenmayor, Spain
85 Relais Louis XIII Manuel Martinez French Paris, France
86 Het Gebaar Roger van Damme Flemish-Dessert Antwerp, Belgium
87 Le Montrachet Luc Filoé French Puligny-Montrachet, France
88 L’Atelier de Joël Robuchon Axel Manes Contemporary French London, United Kingdom
89 Jacobs Thomas Martin French Hamburg, Germany
90 Trattoria della Posta Gianfranco Massolino Piemontese Monforte d’Alba, Italy
91 La Ciau del Tornavento Maurilio Garola Piemontese Treiso, Italy
92 Greenhouse Arnaud Bignon French London, United Kingdom
93 Clairefontaine Arnaud Magnier French Luxembourg
94 Romano Franca Checchi Italian Seafood Viareggio, Italy
95 Restaurant Albert 1er Pierre Mallet French Chamonix, France
96 Grand Hotel a Villa Feltrinelli Steven Baiocco Italian Gargnano, Italy
97 Hostellerie de Plaisance Ronan Kervarrec Contemporary French St. Emillion, France
98 Vissani Luca Vissani Contemporary Italian Baschi, Italy
99 Waterside Inn, The Fabrice Uhryn French Bray, United Kingdom
100 Lorenzo Gioacchino Pontrelli Italian Seafood Forte dei Marmi, Italy

Nieuwsgierig naar de overige noteringen? 

 

 

Reageer op dit artikel