nieuws

De Librije op Bonaire: beachrestaurant voor Jonnie en Thérèse Boer

Restaurant 45211

Jonnie en Thérèse Boer gaan een culinair avontuur aan in het Caribisch gebied. Het culinaire koppel gaat het management verzorgen van het beachrestaurant op het Delfins Beach Resort op Bonaire. De kaart wordt een ‘wereldse, toegankelijke kaart mét de signatuur van De Librije’ en ook de wijnen worden zorgvuldig geselecteerd. Een aantal van de huidige personeelsleden van De Librije gaat naar Bonaire om de kwaliteit en de filosofie te waarborgen.

De Librije op Bonaire: beachrestaurant voor Jonnie en Thérèse Boer

Jonnie Boer heeft zelf de verantwoording genomen voor de inrichting van de keuken, waar zoveel mogelijk gewerkt wordt met lokale producten. De gerechten krijgen de signatuur van De Librije en zijn geïnspireerd door gerechten die Jonnie en Thérèse wereldwijd hebben gegeten en waar zij hun eigen versie van maken, zoals de Tom Kha Kai. Voor deze Thaise soep kiezen zij niet voor geen kip, maar juist voor leguaan.

Lees  ook: zes sterrenavond bij De Librije: Jonnie Boer x Quique Dacosta

‘Meest prachtige vissen’

‘Het mooie van Bonaire is dat je hier nog direct van de vissers koopt’, aldus Jonnie Boer. ‘Dat betekent wel dat als het een week heel hard waait de vissersbootjes niet uitvaren en er dus niet veel vis te krijgen is. Als ze wel uitvaren, dan ben je zo’n beetje gegarandeerd van bijvoorbeeld de meest prachtige tonijn of een mooie Mai Mai.’

Team De Librije op Bonaire

Een deel van het keukenteam van De Librije zal op Bonaire de filosofie bewaken. ‘Ons restaurant gaat deze lokaal gevangen vis gebruiken om de gasten van het resort en de gasten van Bonaire te verwennen met gerechten waar je je vingers bij aflikt. Daar gaat ons team voor zorgen’, aldus Boer. ‘Ook zal er af en toe een Lionfish geschoten worden, waar de chef dan weer prachtige gerechten mee kan maken.’

Reageer op dit artikel