nieuws

Kasteel de Wittenburg maakt doorstart: Marc Smeets drukt culinaire stempel

Restaurant 1937

Hotel-, vergader- en evenementenlocatie Kasteel de Wittenburg in Wassenaar maakt een doorstart. Chef-kok Marc Smeets heeft de opdracht gekregen om de keuken, met respect voor de klassieke basis, een eigentijdse smaak te geven.

Kasteel de Wittenburg maakt doorstart: Marc Smeets drukt culinaire stempel

Chef-kok Marc Smeets werkt aan een nieuwe kaart met pure, lichte smaken en een vleugje Oosterse kookstijl. Smeets meldde in oktober dat hij afscheid had genomen van restaurant Waves in het Kurhaus in Den Haag.

De chef-kok richtte zijn eigen bedrijf MVL cooking op. Op projectbasis werkt hij op dit moment in kasteel De Wittenburg aan het realiseren van een klassieke bistro waar gasten a la carte kunnen genieten van lichte en pure smaken, voorzien van Oosterse elementen.

Kasteel de Wittenburg

Zowel het vastgoed als de exploitatie van Kasteel de Wittenburg zijn eigendom geworden van Langsheng Hu. Ralf Meppelder blijft directeur van de historische horecalocatie. ‘Hierin blijft exclusief gastheerschap centraal staan met een focus op de high end leisure markt en het zakelijke verenigingsleven’, meldt het team achter Kasteel de Wittenburg.

Doorstart

Exploitatiemaatschappij De Wittenburg in Wassenaar werd begin dit jaar door de rechtbank in Den-Haag failliet verklaard. De afgelopen jaren lukte het niet om het tot een commercieel succes te maken. Het voormalige keukenteam van De Wittenburg verloor met het faillissement haar baan. Met het aantrekken van chef-kok Smeets wil Langsheng Hu een nieuwe koers gaan varen.

De medewerkers, directie en eigenaar zijn enthousiast en trots om Kasteel de Wittenburg samen als unieke horeca locatie verder op de Nederlandse kaart te zetten.

De Vereniging

De Wittenburg kent zowel particuliere als bedrijfslidmaatschappen. Naast de mogelijkheid om vrij gebruik te maken van de ruimtes in het kasteel en een speciaal tarief voor de hotelkamers, biedt het lidmaatschap toegang tot exclusieve relatieborrels, deelname aan tafelactiviteiten en de mogelijkheid concerten te bezoeken tegen gereduceerd tarief. ‘De Vereniging zal met een nieuw bestuur weer een actieve vereniging worden, waar het bedrijfsleven, de politiek en ambassadeurs elkaar weten te vinden tijdens uiteenlopende bijeenkomsten.’

Reageer op dit artikel