nieuws

Marco Westmaas over Parc Broekhuizen, restaurant Voltaire & Yard

Restaurant 3391

Chef-kok Marco Westmaas is eind december van start gegaan met een nieuw project in Nederland: Parc Broekhuizen in Leersum. Hij runt er – voor eigen rekening – restaurant Voltaire en 22 luxe suites. Hier komen nog een houtskoolrestaurant en een spa bij. Misset Horeca ging met hem in gesprek over Parc Broekhuizen.

Marco Westmaas over Parc Broekhuizen, restaurant Voltaire & Yard

Culinair wordt Westmaas in Leersum bijgestaan door Kasper Verlinden en Thomas Diepersloot. Verlinden en Diepersloot werkten ook al voor Westmaas bij Restaurant Elzenduin in Terheijde. Verlinden stond later bij Niven Kunz achter de kachel. Bøg in Den Haag was tevens een werkplek van Verlinden. Remco van Antwerpen stuurt de zwarte brigade aan.

De chefs serveren bij Voltaire acht gangen menu’s met seizoens- en streekproducten maar ook met Aziatische invloeden. Ze koken licht en met veel groente. Denk aan koningskrab met kimchee van watermeloen, langoustine en nashipeer en sisho met blauwe druif.

Marco Westmaas Parc Broekhuizen Leersum

Marco Westmaas

Een vooropgezet plan was het niet voor chef Marco Westmaas om terug te keren naar Nederland. Hij verbleef de afgelopen vijf jaar in Azië war hij projecten in bijvoorbeeld Bangkok leidt. Daar heeft hij een eigen restaurant, maar bij de projecten behoort bijvoorbeeld ook een supermarkt en diverse evenementen en advieswerk. ‘Ik ben voor dit project benaderd,’ zegt Westmaas tegen Misset Horeca. ‘Ben naar Nederland gevlogen en dit project sprak me aan. Het past bij me. Het is veelzijdig. Twee restaurants, hotelkamers, vergaderruimtes, een spa en een evenementenlocatie op één landgoed. Daarnaast krijgen we een eigen moestuin.’

De eigenaar van het vastgoed is een particulier en wil niet met naam en toenaam genoemd worden in de media. Hij heeft het leegstaande landgoed gekocht en de verbouwingen gefinancierd. Welke bedragen hier mee gemoeid gingen, wordt ook niet openbaar gemaakt.

>> Foto’s Dinner at the Parc met Marco Westmaas, Jacob Jan Boerma, Jannis Brevet, Moshik Roth, Arturo Dalhuisen, Ewout Eleveld en anderen

Restaurant Voltaire

Westmaas: ‘In restaurant Voltaire heb ik 55 stoelen. Ik kook er mijn stijl. Wat dat dan is? Modern, uitgebalanceerd, licht, met Aziatische invloeden. Veel groente, veel vegetarische gerechten.’ Eigen favoriet van Westmaas is de Langoustine met Tom Kha. Gasten zijn fan van de carabinero met chorizo. Voltaire is voor het diner dinsdag tot en met zondags open van 18 tot 22 uur. Een achtgangen menu kost 64 euro. Lunch wordt er geserveerd op dezelfde dagen, tussen 12 en 16 uur. Een driegangen lunch kost 36 euro, viergangen 42 euro en vijf gangen 48.

Hoofdgebouw Parc Broekhuizen Leersum

Hoofdgebouw Parc Broekhuizen

Restaurant Yard

Over het nog te openen Yard (chef Robert Poel, onder meer vijf jaar De Leest) zegt Westmaas dat deze zaak ook zijn signatuur krijgt. ‘Alles op het hoogste niveau maar dan wel allemaal van de houtskoolgrill. We gaan over 3 maand open in een 400 jaar oude boerderij op dit landgoed. Yard heeft tachtig zitplaatsen binnen en ook tachtig stoelen op het terras. Mensen zitten er aan lange tafels en kijken uit over het landgoed, de moestuin en de vijver.

Parc Broekhuizen

Landgoed Bruikhuizen in Leersum bestaat naast het hoofdgebouw (met restaurant Voltaire, vergaderruimtes en trouwzalen en 14 suites) uit een boerderij (Yard), een koetshuis voor evenementen en een orangerie. Het interieur is van de hand van Judith van Mourik. Het koetshuis herbergt op de verdieping nog acht hotelkamers.

 

>> Sterrenchefs uit de hele wereld koken bij Parc Broekhuizen

>> Marco Westmaas naar Parc Broekhuizen

 

Reageer op dit artikel