nieuws

Restaurant ’t Amsterdammertje wint Zeeuwse Mossel trofee

Restaurant 1978

De Zeeuwse Mossel trofee is gewonnen door Marco van der Wijngaard en zijn leerling kok Rabab Kassi van restaurant ‘t Amsterdammertje. Ze zijn tijdens de FoodExpo beurs op 13 maart verkozen tot beste leermeester en leerling van het jaar.

Restaurant ’t Amsterdammertje wint Zeeuwse Mossel trofee
Winnaars Zeeuwse Mossel Trofee 2017

Zij gingen tijdens een wedstrijd georganiseerd door samenwerkingsverband Food Lab Zeeland de strijd aan met zes andere teams vanuit heel Nederland. De spanning was vanaf de start van de wedstrijd direct om te snijden. Er werd keihard gestreden door zowel de leermeesters als de leerlingen. Zij kregen de kans om een viergangenmenu te bereiden voor de vakjuryleden. Het viergangenmenu bestond onder andere uit: Mesheften, Zeeuwse mosselen, zeewier, staartstuk, peer en kaas.

Kookwedstrijden zetten Zeeuwse horeca-onderwijs op de kaart

Na een spannende strijd van vijf uur moest de jury in beraad om een winnaar te kiezen. Na stevig overleg werden Marco van der Wijngaard en Rabab Kassi uiteindelijk benoemd tot beste leermeester en leerling kok van het jaar. Zij ontvingen uit handen van Jean de Houck (directeur Scalda cluster Horeca, toerisme en voeding) de Zeeuwse Mossel trofee.
De wedstrijd voor de leermeesters en hun leerlingen werd georganiseerd door Food Lab Zeeland. Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland; de vier vmbo scholen (De Rede in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, Pontes Goese Lyceum, Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee) en Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie (mbo). Deze partners streven allemaal dezelfde doelen na. Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten.

Leestip: Zeeuws lenterecept van Thijs Meliefste van Meliefste 

 

Reageer op dit artikel